Cultura

Educació

El taller didàctic «El quadern de l’avi» arriba a totes les escoles cambrilenques

Per Redacció

Laia Ferraté i Ignasi Martí impartint el taller en una aula de l'escola Joan Ardèvol
Laia Ferraté i Ignasi Martí impartint el taller en una aula de l'escola Joan Ardèvol | Cedida

El taller didàctic de la publicació "El Quadern de l’avi" adreçat a l’alumnat de 5è de totes les escoles de Cambrils ha finalitzat aquest mes de maig.  Es tracta d’una iniciativa de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils, que al primer trimestre es va recuperar amb l’alumnat de 6è, ja que el curs anterior s’havia suspès pel confinament.  

El taller està impartit per la il·lustradora Laia Ferraté i l’historiador Ignasi Martí, que expliquen com es va gestar l’elaboració de la publicació il·lustrada pensada per apropar la història del municipi als més petits. Al llarg de la sessió, l’alumnat pot fer preguntes sobre les tècniques de dibuix i sobre detalls dels episodis històrics. Finalment, els nens i nenes col·laboren en l’elaboració d’una escena fictícia sobre la Vil·la romana de La Llosa.  

La publicació és un projecte sorgit de la Revista Cambrils i editat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament el 2016, que des d’aleshores cada any distribueix un exemplar del llibre a tot l’alumnat de 5è curs del municipi. El taller es va impartir per primer cop el curs 2016-17 i enguany s’ha portat a terme la segona edició. L’activitat segueix gaudint d’una bona acceptació tant per l’alumnat dels centres com pel personal docent.  

Diferents imatges sobre l'activitat didàctica de "El quadern de l'avi"

 

Comenta aquest article