Ciclisme

El ciclista cambrilenc Edgar Curto queda tercer classificat a la 25a Volta Ciclista a Alacant

El ciclista Edgar Curto, a la dreta de la imatge, en la tercera posició del podi | Cedida

El ciclista cambrilenc Edgar Curto va quedar tercer classificat a la 25a edició de la Volta Ciclista a Alacant, disputada aquest passat cap de setmana. Divendres es va iniciar la prova, composta per tres etapes, en la què hi van prendre part uns 140 ciclistes. La primera etapa tenia un trajecte de 159 quilòmetres, amb un recorregut que centrava tota la seva dificultat en l'últim terç amb dos pics de tercera molt seguits. Malgrat diversos intents d'escapada no va ser fins a l'ascens de l'Alt de Pilones (de tercera categoria), en el quilòmetres 125, quan van marxar escapats una desena de corredors amb escasses diferències entre ells. Aquest grup va assolir el seu objectiu de disputar-se el triomf de la primera etapa. El cambrilenc Edgar Curto aconseguia la tercera plaça per darrere del britànic Tobias Perry y l'australià Joseph Bonello. A més, l'equip de Curto –l'Antiga Casa Bellsolà– va assolir la primera posició per equips en aquesta primera etapa.

La segona etapa va estar molt descontrolada, marcada per diverses escapades sense que el pilot reaccionés. Es van arribar a assolir diferències de fins a cinc minuts i mig. Va ser en els dos últims ports on els corredors de l'equip Antiga Casa Bellsolà va haver de prendre la iniciativa perquè Edgar Curto no perdés la seva tercera posició ni la primera posició per equips. Així doncs, van aconseguir reduir el temps fins els 3'11". Curto va entrar en el lloc 12, a 2'19" del vencedor i nou líder, el veneçolà Yuren González, que va desbancar al britànic Tobias Perry i que va fer baixar el cambrilenc fins la 4a posició en la classificació general i a l'equip al segon lloc de la general.

Tercera posició final per a Edgar Curto i primer classificats per equips

La tercera i última etapa constava de 136 quilòmetres, amb dos ports en els primers 30 quilòmetres. Després del pas pel segon port van saltar del pilot el cambrilenc Edgar Curto i el seu company d'equip David Gómez, arrossegant cinc corredors més formant un grup de set ciclistes –entre els quals també hi havia el britànic Tobias Perry–. Aquest grupet va mantenir un duel amb el pilot durant els 100 quilòmetres que faltaven fins la línia de meta. Finalment van aconseguir capgirar la classificació general. El dominicà Diego Milan va ser el guanyador de la tercera etapa; David Gomez va ser segon i Edgar Curto tercer, quedant la classificació general de la següent manera: en primer lloc, el britànic Tobies Perry; en segon lloc David Gómez (A.C. Bellsolà) i en tercera posició Edgar Curto (A.C. Bellsolà). L'Antiga Casa Bellsolà-Girona va assolir la primera posició per equips.