Informació general

Vacunació

La carpa de la zona esportiva deixa de funcionar com a centre de vacunació

Des de la setmana passada la gent que s'hagi de vacunar, al Camp de Tarragona, ho ha de fer a Tarragona, Reus, Valls o Calafell a través del formulari habitual de cita prèvia

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la vacunació que s'ha realitzat a la carpa de la zona esportiva municipal
Imatge de la vacunació que s'ha realitzat a la carpa de la zona esportiva municipal | Cedida

La carpa de la zona esportiva ha deixat de funcionar com a centre de vacunació i ja no es tornarà a posar en marxa per a aquesta funció. La setmana passada ja no s'hi va realitzar cap vacunació. La carpa de la zona esportiva es va posar en marxa el passat 10 de febrer com a únic punt de vacunació de la comarca del Baix Camp i ha estat en funcionament fins el 21 de maig. A partir d'aquesta setmana passada els punts de vacunació al Camp de Tarragona són el Palau d'Esports de Tarragona com a principal centre de vacunació de la zona, a més dels llocs instal·lats al Centre Mas Iglésias de Reus, a Valls i a Calafell. El centre principal, el de Tarragona, està preparat per a administrar 20.000 vacunes setmanals en els 20 llocs de vacunació habilitats. Els altres tres centres, els de Reus, Valls i Calafell, estan preparats per a administrar 3.000 vacunes setmanals en els sis punts de vacunació de que disposa cadascun d'aquests centres.

Aquest canvi de llocs de vacunació s'ha fet, en part, per optimitzar-ne l'administració i, pel que fa a Cambrils, millorar-ne les condicions ja que el centre més proper, el de Reus, disposa d'aire condicionat mentre que la carpa de la zona esportiva no en té i l'efecte hivernacle que es produeix en aquesta època estival no és gaire recomanable per a fer aquesta feina, segona va comentar la directora de l'hospital lleuger de Cambrils i responsable de vacunes de l'EDP a la zona del Baix Camp, Lídia Ríos a revistacambrils.cat. Ríos també va comentar que el ritme de vacunació s'està accelerant i que abans de meitats de juny està previst que es comenci a vacunar les persones de la franja d'edat compresa entre els 40 i els 49 anys. El funcionament de la vacunació és el mateix que fins ara, la gent de la franja d'edat a la que s'administren les vacunes pot entrar a la pàgina web de Salut per demanar hora en el centre que més li convingui.

D'altra banda, al Casal Municipal de la Gent Gran se seguirà administrant la segona dosi de la gent vulnerable i dels majors de 70 anys així com la primera dosi de la gent de més de 50 anys també vulnerable o que tenen dificultats per accedir a un dels centres de vacunació. Pel que fa a la població d'entre 60 i 69 anys que ja ha rebut la primera dosi rebrà un SMS per a la segona dosi, que s'haurà d'administrar en un dels quatre centres actius del Camp de Tarragona.

 Poc més de 20.000 vacunes administrades a la carpa de la zona esportiva

Al carpa de la zona esportiva s'han administrat un total de 20.100 vacunes durant el període en què ha estat en funcionament, del 10 de febrer al 21 de maig.

La vacunació de la població de Cambrils per franges d'edat, en aquests moments, es troba de la següent manera:

Persones de 80 anys o més                     el 91% té les dues dosis administrades

Persones de 70 a 79 anys.                       el 87,8% té la primera dosis, el 72,5% amb la segona dosis.   
Persones de 66 a 69 anys                        el 79,8 % té la primera dosis, el 4,1 % amb segona dosis.
Persones de 60 a 65 anys                        el 76,3% té la primera dosis, el 1,8 % amb segona dosis.
Persones de 50 a 59 anys                        el 58,7 % té la primera dosis, 1,3 % amb segona dosis.

Comenta aquest article