Informació general

Platges

Les platges de Salou tindran un dron de rescat aquàtic aquest estiu

L'aparell funciona a control remot amb un rang de comunicació de 500 metres i estarà a la Cala Crancs l'1 de juliol

Per ACN

Dos socorristes amb el dron de rescat aquàtic a la platja Llevant de Salou
Dos socorristes amb el dron de rescat aquàtic a la platja Llevant de Salou | ACN (Ariadna Escoda)

L'Ajuntament de Salou reforça el servei de socorrisme a les platges amb un dron. El nou dispositiu de rescat aquàtic, teledirigit des de la sorra, s'activarà aquest estiu. El consistori l'ha presentat com una nova eina per garantir el servei de salvament del municipi, que des de fa cinc anys, no registra cap víctima mortal a les platges. El dron podrà ser utilitzat per donar servei tant a víctimes conscients com inconscients i requerirà entre un i dos socorristes per realitzar la maniobra de salvament: un per dirigir el vehicle i l'altre per donar assistència a la víctima. A partir de l'1 de juny el dron aquàtic s'ubicarà a la platja de Llevant, mentre que a partir de l'1 de juliol es destinarà a la cala Crancs.

Està previst que el dron pugui actuar en dos esencaris diferents de rescat aquàtic. D'una banda, en cas que la víctima es trobi conscient, el socorrista pot enviar l'aparell fins al punt on es troba la persona perquè aquesta s'hi agafi i sigui transportada fins la sorra. De l'altra, en cas que la víctima es trobi en estat inconscient, una parella de socorristes s'encarregarà de la maniobra. Així, un dels professionals dirigirà el dron des de terra, mentre que el segon es dirigirà fins al punt on es troba la víctima tripulat pel dron, l'agafarà i posteriorment la portarà a terra, on se li realitzaran les maniobres de salvament pertinents.

Es tracta d'un aparell que té un pes de tretze quilos i la capacitat de navegar a una velocitat de 4 metres per segon. Segons el gerent de l'empresa Servitur, Juanmi Soriano, aquestes característiques "permetran actuar de manera molt més ràpida que en un rescat convencional". A la vegada, el control remot es pot realitzar fins a 500 metres de la costa i el dron incorpora una càmera submergible per visualitzar millor la víctima. Pròximament, s'estudia incorporar-hi un sistema de walkie-talkie per poder-s'hi comunicar en el cas que aquesta estigui conscient.

Comenta aquest article