Societat

Activitats

«Cambrils, que bé que et prova!», l'àmplia oferta del Patronat de Turisme per aquest estiu

El Patronat de Turisme va presentar un seguit de propostes dirigides a tots els perfils amb la intenció de dinamitzar Cambrils durant aquesta propera temporada estival

Per Lluís Rovira i Barenys

L'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Marta Borràs, van presentar, ahir, les activitats d'estiu que ha programat el Patronat de Turisme
L'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Marta Borràs, van presentar, ahir, les activitats d'estiu que ha programat el Patronat de Turisme | Lluís Rovira i Barenys

La porxada del moll de pesca, a tocar de la Confraria de Pescadors, va ser el marc excepcional de la presentació, ahir, de les activitats que el Patronat de Turisme ha programat per aquest estiu. Sota el lema "Cambrils, que bé que et prova", s'ha farcit una programació àmplia i variada que s'ha agrupat en quatre blocs i que abasta des d'activitats esportives a d'altres marcadament lúdiques, recreatives i gastronòmiques. Tal com va apuntar l'alcaldessa, Camí Mendoza, en la presentació d'aquestes activitats, "volem potenciar el turisme saludable. Disposem d'un litoral de 9 km i oferim productes vinculats a la terra i el mar". Mendoza va recordar que Cambrils compta amb la certificació de Destinació de Turisme Familiar i el segell de Turisme Esportiu de la Generalitat i que Cambrils es presenta, "com un dels principals pols turístics de la Costa Daurada amb una oferta de lleure, sol i platja, gastronomia, natura, cultura i amb propostes especialitzades adreçades als esportistes de tots els nivells amb activitats nàutiques, ciclistes, entre d'altres".

Per la seva part, la regidora de Turisme i Promoció Exterior Marta Borràs va recordar que Cambrils és una destinació turística recurrent per molts visitants, "segons les dades del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat, gairebé el 94% de turistes ha repetit el municipi com a destinació del seu viatge l'any 2020 i més del 96% ho recomanarien i repetirien la visita. És per això que s'ha de fer un esforç per mantenir i cuidar l'alt nivell de fidelització dels turistes i donar al·licients que els permetin redescobrir tots els racons de la nostra vila".

Premis Vinaris de Vermut i tallers de castells de sorra, entre les novetats d'enguany

Les activitats programades per aquest estiu s'han dividit en quatre blocs. Entre les novetats d'enguany destaca la celebració de l'edició del concurs popular Premis Vinari de Vermut amb 70 marques de vermut participants. Aquest certamen se celebrarà el 5 de juny al Parc del Pescador, de les 11 a les 15 h. L'accés serà gratuït i amb control d'aforament segons la normativa covid. En l'apartat gastronòmic, aquest mes de juny es farà la ruta de la Tapa, del 18 al 27 de juny.

En l'apartat "Cambrils et diverteix", cal destacar com a novetat els tallers d'escultures de sorra o l'activitat "Pirates per un dia". D'altra banda, es reprendran les actuacions musicals i d'animació pels carrers del Port i del Barri Antic tal com ja es va fer l'estiu passat. En aquest sentit, el cap de setmana del 4, 5 i 6 de juny es farà el "Cambrils estrena temporada" amb tot un conjunt de propostes de dinamització.

En el bloc anomenat "Cambrils t'activa" s'ofereixen tot un reguitzell de propostes esportives per gaudir de la mar i la natura; ioga i pilates vora el mar, sortides de marxa nòrdica, rutes pels camins rurals de Cambrils, senderisme, cicloturisme, BTT així com el Cambrils Territory Cycling, 10 proves en BTT al territori autocronometrades amb el mateix tracte que una cursa.

Pel que fa a l'apartat "Cambrils et fa jugar" s'ofereixen propostes de descoberta per conèixer Cambrils de forma particular a través de la gimcana anomenada "Un tresor robat" que es pot jugar de forma particular a qualsevol dia i hora a través del mòbil. també es preveu la realització de rutes teatralitzades sota el nom de "El Misteri de la vila de Cambrils" i "El torrer del Port de Cambrils". Enguany també es preveu la realització del concurs de castells de sorra, de cara al mes de setembre.

 

Comenta aquest article