Esports

Rem

El Club Rem Cambrils participa al Campionat d'Espanya de Llaüt Mediterrani disputat a Dènia

Per Antoni Font

Imatge de la disputa del campionat d'Espanya de llaüt mediterrani, el passat cap de setmana a Dènia
Imatge de la disputa del campionat d'Espanya de llaüt mediterrani, el passat cap de setmana a Dènia | Antoni Font

Aquest passat cap de setmana es va disputar a la ciutat de Dènia (Alacant) el 17è Campionat d’Espanya de Llaüt Mediterrani amb l'assistència de 32 clubs de rem, un total de 140 tripulacions inscrites i al voltant d’un miler d’esportistes participants. Organitzada conjuntament per la Federació Espanyola de Rem i el Real Club Náutico Dénia, es va dur a terme amb dos dies de durada, el dissabte tanda d'eliminatòries i el diumenge semifinals i finals. En aquesta ocasió es va fer així donat l’alt nombre d’equips participats i també pel pronòstic de pluja i mal temps que van partir el diumenge; l’organització va decidir finalment excloure les proves de repesca previstes per al dissabte.

En aquesta prova igual que en les anteriors, el Club Rem Cambrils va participar-hi en les categories de veterà masculí, veterà femení i absolut femení.

Estrictes controls sanitaris i d'accés a les instal·lacions

Tots i cadascun dels esportistes així com la resta de components dels equips participants van passar estrictes controls sanitaris i mesures higièniques amb l'obligació de presentar un test d'antígens amb resultat negatiu per tal de poder accedir a les instal·lacions esportives així com la deguda presentació de les corresponents acreditacions identificatives, preses de temperatura, etc.. sent obligatori l'ús de mascareta en tot moment amb l’única excepció dels vogadors just abans de l'inici de cadascuna de les regates.

Resultats obtinguts – Eliminatòries

L’equip de veterà masculí tot i assolir la 2a posició en la seva mànega d’eliminatòries, el còmput final de temps no va ser suficient per poder obtenir una de les 8 places disponibles per poder disputar les semifinals del diumenge, quedant definitivament en l’11a posició general del campionat, d'un total de 21 equips participants.

L’equip absolut femení no va poder passar de les eliminatòries del dissabte, entrant en 3a posició en la seva respectiva mànega, obtenint la 14a posició general del campionat, d'un total de 17 equips participants.

L’equip veterà femení va acabar en 2n lloc en la seva mànega d’eliminatòries, aconseguint el segon millor registre de tota la taula, amb un crono de 03:14,41 min. a tant sols 0,81 segons del millor temps, el que les va permetre classificar-se directament per les semifinals del diumenge.

Semifinals i Finals

El mal temps va ser un dels principals protagonistes de les semifinals i finals del diumenge, amb estones de pluja insistent. L’equip veterà femení va entrar en 3a posició en la seva mànega, la qual cosa els va permetre únicament poder classificar-se per disputar la Final B, obtenint en aquesta prova un 4t lloc amb un temps de 03:23,47 min, classificant-se finalment com el 8è millor equip del campionat estatal, d’un total de 22 equips participants.

Resultats finals del Campionat

En la categoria de veterà masculí l'or va ser per el Real Club Regatas de Alicante, la plata per el Club de Rem Badalona i el bronze per el C.D. de Mar Clot de Lillot el Campello.

En la categoria d’absolut femení, l’or va ser per el Real Club Regatas de Alicante, la plata per el C.D. de Mar Clot de Lillot el Campello i el bronze per el Real Club Mediterráneo de Màlaga.

En la categoria de veterà femení l'or va ser per el Club Remo Torrevieja, plata per al Club de Remo Dénia i el bronze per el Reial Club Nàutic de Tarragona.

El lliurament de premis va estar presidida per Asunción Rosario Loriente Pérez, presidenta de la Federació Espanyola de Rem; Alejandro Ruiz Lozano, president de la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana; Agustín Martí Morant vocal de Rem del R.C.N. Dénia i aime Portolés, president del R.C.N. Dénia.

Valoració molt positiva per al Club Rem Cambrils

Just tres anys des de la seva fundació com a club de rem i tenint en compte que aquesta és una de les competicions de més alt nivell en la modalitat de Llaüt Mediterrani de caire estatal, fa que la valoració global dels resultats obtinguts sigui molt satisfactòria per al Club Rem Cambrils. Confirma el treball realitzat durant els últims mesos per part de l’equip tècnic i l'evolució observada en les últimes regates disputades així com la implicació, esforç i compromís de tot l’equip. El proper objectiu és continuar treballant al màxim per afrontar l'imminent temporada de Lliga de Llagut Català.

Es dóna la circumstància que, en aquesta ocasió, s'ha batut el rècord d'equips participants en la seva història –un total de 104 equips inscrits– i a més, es dóna el fet que és el primer cop que el nombre d'equips femenins ha superat al nombre d'equips masculins.