Cultura

Club de Lectura

Club de Lectura Adult sobre l’escriptor sicilià Andrea Camilleri amb el seu traductor al català, l’escriptor Pau Vidal

Aquesta va ser la primera trobada presencial del Club de Lectura Adult des de feia més d’un any.

Per Josep Maria Ferrando

Pau Vidal, durant la seva intervenció al Club de Lectura, aquest passat divendres, al Centre Cultural
Pau Vidal, durant la seva intervenció al Club de Lectura, aquest passat divendres, al Centre Cultural | Lluís Rovira i Barenys

El Centre Cultural va acollir, aquest passat divendres a la tarda, una nova edició del Club de Lectura Adult de la Biblioteca Josep Salceda Castells. En aquesta ocasió el llibre escollit per comentar al Club va ser Km. 123 d’Andrea Camilleri. L’acte va comptar amb la presència de l’escriptor, traductor i filòleg Pau Vidal, referent de les traduccions en català del prolífic escriptor sicilià, conegut mundialment sobretot pel seus llibres sobre el comissari Salvo Montalbano. Pau Vidal també compta amb una dilatada carrera com escriptor de diverses obres de ficció i no ficció i com a traductor al català de molts d’altres escriptors italians.

Presentat per la bibliotecària Rosana Andreu, Pau Vidal va demostrar el bon comunicador que és explicant la seva experiència com a traductor d’Andrea Camilleri i les dificultats afegides que comporta traduir a un escriptor que empra en diverses de les seves obres l’italià i el sicilià a la vegada. De forma amena i fent participar als assistents, Pau Vidal va fer una introducció al món d’Andrea Camilleri com a referent de la literatura italiana contemporània. Tot un luxe per aquesta primera trobada presencial del Club de Lectura Adult des de feia més d’un any.

 

Comenta aquest article