Informació general

Infraestructures

Les obres de l'avinguda de l'Esport començaran el gener de 2022 i comptaran amb una inversió de 2,3 milions d'euros

Aquest mes s'aprovava el projecte de l'avinguda de l'Esport que connectarà la zona esportiva, la nova estació de tren i la carretera de Montbrió

Per Berta Ruiz

L'avinguda de l'Esport haurà de connectar la zona esportiva municipal i la nova estació de tren amb la carretera de Montbrió
L'avinguda de l'Esport haurà de connectar la zona esportiva municipal i la nova estació de tren amb la carretera de Montbrió | Lluís Rovira i Barenys

El passat 3 de maig, l'Ajuntament de Cambrils va aprovar definitivament el projecte de l'avinguda de l'Esport, que connectarà el nucli urbà, l'avinguda de Charles Darwin, la zona esportiva municipal i la nova estació de tren amb l'A-7,  l'AP-7 i la carretera de Montbrió. Aquesta serà la nova entrada nord a Cambrils. Sobre aquest projecte, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament –Enric Daza– ha donat més detalls a revistacambrils.cat. D'entrada, està previst que les obres s'iniciïn el gener de 2022 i que s'allarguin fins el juliol de 2022 o bé fins al mes d'octubre de l'any vinent, ja que s'ha establert un període de pròrroga per tal d'enllestir els treballs.

2,3 milions d'euros d'inversió amb gairebé un milió d'euros de subvenció

Segons ha comentat Daza, "estem avançant en els plecs, en la licitació i en tots els tràmits; tot plegat necessita una mica de tramitació perquè el projecte està implicat amb la modificació puntual del POUM referent al PA-6 Pinaret (Polígon d'Actuació del Pinaret). Quan estiguin solucionats aquests tràmits podrem començar i també per donar resposta al calendari que ens marquen les diferents subvencions que hem rebut per fer l'obra". De fet, l'obra comptarà amb un pressupost d'uns 2,3 milions d'euros i l'Ajuntament de Cambrils ha rebut prop d'un milió d'euros de subvenció per afrontar els treballs, una part d'aquesta subvenció prové del PAM de la Diputació de Tarragona i una altra del PUOSC de la Generalitat. A banda de la construcció d'aquest nou vial també està previst fer un pont per salvar el barranc de la Mare de Déu del Camí. Es calcula que el vial tingui un cost aproximat d'1,9 milions d'euros i el pont uns 400.000 euros més, que sumarien el total de 2,3 milions d'euros.

Tal com ha destacat el regidor d'Urbanisme: "aquesta és una nova connexió estratègica, un nou vial de circumval·lació i d'entrada al nord del municipi que ha de ser molt important per donar servei a la nova estació i els voltants. Hem aconseguit gairebé un milió d'euros de subvenció; ha donat molta feina però aquesta avinguda i tot el que queda per fer és molt important a nivell estratègic".

Pla d'Actuació del Pinaret

Entre el que ha de ser la futura avinguda de l'Esport i la zona esportiva municipal s'hi encaixa el PA-6 Pinaret (Pla d'Actuació del Pinaret). Sobre aquest espai, el regidor d'Urbanisme ha apuntat que, "ara estem a punt de fer l'aprovació provisional que consistirà en reordenar l'aprofitament i les càrregues per tal de fer-lo viable. Ja es va aprovar inicialment aquesta modificació i, en breu, es farà l'aprovació provisional. Dins d'aquest nou aprofitament, segons indicacions de la Direcció General d'Urbanisme incorporarem més densitat dins dels edificis que es tradueix en habitatges tant de protecció oficial com d'habitatge concertat".

D'altra banda, dins d'aquesta modificació puntual del POUM també es contempla un concepte important que és que l'Ajuntament impulsarà aquest polígon de forma "cooperativa". Això vol dir, segons ha comentat Daza que, "és l'Ajuntament qui lidera l'impuls d'aquest sector. Al ser un polígon d'actuació hi havia dificultats per fer-lo viable, però és important tirar-lo endavant perquè aquest bocí connectarà la zona esportiva amb la Parellada i l'avinguda de la Independència. Un cop estigui aquesta modificació, l'Ajuntament impulsarà el pla parcial i el projecte d'urbanització".

Comenta aquest article