Camp

Energia

Set comarques d'interior s'alien en contra de la massificació de projectes d'energies renovables

Representen el 15% del territori català i concentren un 60% dels parcs eòlics projectats i la meitat dels fotovoltaics

Per ACN

Els presidents dels consells comarcals de les comarques de l'Alt Camp, l'Anoia, les Garrigues, la Segarra, l'Urgell, el Priorat i la Conca de Barberà, a Montblanc, junts en contra de l'allau de renovables
Els presidents dels consells comarcals de les comarques de l'Alt Camp, l'Anoia, les Garrigues, la Segarra, l'Urgell, el Priorat i la Conca de Barberà, a Montblanc, junts en contra de l'allau de renovables | ACN (Núria Torres)

Set comarques d'interior s'han aliat en contra de la massificació de projectes d'energies renovables. Totes ja havien fet accions prèvies de rebuig, però ara han decidit fer pinya a través d'un manifest conjunt. En aquest acord de comarques reclamen que s'escoltin les veus dels municipis davant l'allau de propostes. L'Alt Camp, l'Anoia, les Garrigues, la Segarra, l'Urgell, el Priorat i la Conca de Barberà representen el 15% del territori català. S'hi concentren el 60% dels parcs eòlics projectats i la meitat de les plantes fotovoltaiques. Els presidents dels consells comarcals de les set comarques van escenificar l'aliança, ahir dimarts, en un acte al Consell de la Conca de Barberà. Confien que el nou govern sigui sensible a la seva crida.

Comenta aquest article