Cultura

Cinema

El Cicle de Cinema Solidari projectarà, demà, tres curtmetratges de temàtica solidària i de drets humans

Per Redacció

Cartell dels tres curtmetratges que es projectaran demà a les 19 hores a la Rambla d'Art
Cartell dels tres curtmetratges que es projectaran demà a les 19 hores a la Rambla d'Art | Cedida

El cinema Rambla de l'Art acollirà, demà a les 19 hores, la segona sessió del Cicle de Cinema Solidari "La mar de solidaritat, la mar de cinema". En aquesta ocasió, com a novetat d'aquesta edició, es projectaran tres curtmetratges. De fet, es filmen moltíssims obres en format reduït i, en especial, dins de la temàtica solidària i de drets humans que normalment no tenen massa divulgació, potser perquè no tenim espais on es projectin de manera habitual. Des de l'ACTE han volgut incloure tres peces molt especials: la primera és "Maras", del director Salvador Calvo (guanyador del Goya a millor direcció per Adú) i està basat en testimonis reals de víctimes de colles criminals. Estarà presentat per Pilar Peribáñez. El segon curt es titula "Lo efímero", de Jorge Muriel, i explica la història de dos desconeguts que es troben en un vagó de metro. Estarà introduït per Josep Lluís Martínez Daviu. La darrera pel·lícula és "El monstruo invisible", de Javier Fesser i Guillermo Fesser, i relata la vida d'Aminodin, un nen de vuit anys de Filipines. En farà la introducció Montse Vallès.

Al final de la projecció es farà la presentació de l'associació d'ajuda al refugiat i migrant Reus Refugi. Com a cloenda hi haurà l'actuació especial del grup cambrilenc a cappella LuLaLum, format per Lucía Alquezar, Laura Relea, Luisa Villarroya i Mom Mariné.

La recaptació del Cicle de Cinema Solidari –organitzat per l'Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (ACTE) i el Banc del Temps de Cambrils, amb la col·laboració del departament de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils– es destinarà a l'ONG Reus Refugi. El preu de l'entrada és de 6 euros.

 

Comenta aquest article