Cultura

Cultura

Teatres i cinemes reben amb entusiasme la notícia «esperada» de l'increment de l'aforament fins al 70% a partir del 24 de maig

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'entrada del Cinema Rambla de l'Art
Imatge d'arxiu de l'entrada del Cinema Rambla de l'Art | Lluís Rovira i Barenys

Teatres i cinemes van rebre, aquest passat divendres, amb entusiasme la notícia que la cultura podrà arribar a ocupacions del 70% a partir del 24 de maig. La presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA,) Isabel Vidal, ha assegurat a l'ACN que l'increment era una notícia "molt esperada" i ha apuntat que ara sí el sector comença a veure" el final del túnel". Amb tot, ha recordat que la situació és "molt delicada" i que cal continuar treballant en mesures d'obertura "que s'ajustin a les necessitats específiques de cada activitat cultural". Vidal ha assenyalat que fa molts mesos que estan esperant arribar a aquest percentatge d'aforament. "És un 70% que confirma una línia d'obertura perquè la situació sanitària es veu que va millorant molt". Ha remarcat que s'arriba a un 70% "consolidat per, pròximament, poder estar amb els teatres i les activitats culturals a ple rendiment i a ser possible sense mascareta, com ho fan altres països que tenen nivells de vacunació més alts", ha afegit.

D'altra banda, des del Gremi de Cinemes de Catalunya, el seu president Camilo Tarrazón celebra la decisió del Procicat i destaca que és "coherent" amb el procés de desescalada, "donat el bon ritme de la vacunació" contra la covid-19. Tot i així, matisa que "aquesta vegada" cal que cap subsector cultural "es quedi enrere", i opina que en d'altres ocasions la música "s'ha vist relegada". "Ens n'hem de sortir tots plegats", diu el portaveu dels cinemes, empatitzant amb actors com les sales de concerts, que avui mateix ja han expressat que l'augment de l'aforament no els serveix "per res", mentre calgui mantenir la gent asseguda en cadires i respectant la distància física.

Comenta aquest article