Informació general

Club Nàutic

El Club Nàutic Cambrils revalida la seva Bandera Blava per desè any consecutiu

Per Redacció

Imatge del Club Nàutic Cambrils
Imatge del Club Nàutic Cambrils | Cedida

Un any més, el Club Nàutic Cambrils ha revalidat la seva Bandera Blava. El jurat internacional que atorga aquesta distinció feia públic, aquest passat dimarts, el llistat de platges i ports amb Bandera Blava, entre els quals hi ha el Club Nàutic Cambrils. El CNCB aconsegueix la Bandera Blava un any més, i ja en són deu consecutius. La primera li va ser atorgada en 2004 i des de llavors només en tres ocasions no s’ha revalidat a causa d’obres.

Mantenir la Bandera Blava aquest 2021 ha estat tot un repte tenint en compte les fortes mesures de seguretat arran de la situació generada per la covid-19, especialment a l’estiu amb l’increment d’usuaris al club. Amb tot, des del CNCB s’han respectat i complert els criteris per mantenir la Bandera Blava, així com la normativa oficial relativa a les mesures de seguretat davant la covid-19. El distintiu Bandera Blava l'atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d'Educació Ambiental) amb la col·laboració de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a Espanya. Bandera Blava és, prioritàriament, un Programa d'Educació per a la Sostenibilitat que busca l'equilibri entre la dimensió econòmica, ecològica i social d'un turisme sostenible i per al desenvolupament.

Catalunya compta aquest 2021 amb 22 ports esportius amb Bandera Blava, un menys que l’any passat. Del total, 8 se situen a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre. També s'ha distingit 97 platges, dues més que l'any passat. 31 d'elles es troben a la demarcació de Barcelona, 29 a Tarragona (4 d’elles a Cambrils), 26 a Girona, i 11 a les Terres de l’Ebre.

Comenta aquest article