Informació general

Platges

El litoral cambrilenc manté les seves quatre banderes blaves per a les platges de Vilafortuny, Cavet, Regueral i la Llosa

La demarcació de Tarragona concentra 29 platges amb bandera blava

Per Redacció

Platja del Regueral atepeïda de gent, el 23 de juny de 2019
Platja del Regueral atepeïda de gent, el 23 de juny de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Les platges cambrilenques de Vilafortuny, Cavet, Prat d'en Forés-Regueral i la Llosa mantenen, un any més, la seva bandera blava per a aquesta temporada 2021. El Club Nàutic Cambrils també conserva, un any més, la bandera blava. D'aquesta manera, el litoral cambrilenc de llevant i una petita part del de ponent aconsegueixen revalidar aquesta distinció.

29 platges a la demarcació de Tarragona

La demarcació de Tarragona concentra 29 platges amb bandera blava. Es tracta de les platges Cunit-Llevant i Cunit-Ponent (Cunit); Segur de Calafell, L’Estany-Mas Mel i Calafell (Calafell); Roda de Berà (Llarga) i Costa Daurada (Roda de Berà); Els Muntanyans, Barri Marítim i La Paella (Torredembarra); Altafulla; Tamarit, La Móra, Savinosa i L’Arrabassada (Tarragona); La Pineda (Vila-seca); Llevant i Capellans (Salou); Vilafortuny, La Llosa, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral (Cambrils); Pixerota, Cristall, Cala Vienesos-dels Espenyals (o Penyals) i Casa dels Lladres (Mont-roig del Camp), i La Punta del riu, L'Arenal i Vandellós i Torn (Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant).

Les 11 platges bandera blava de les Terres de l'Ebre són Calafató, Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques i L’Alguer (L'Ametlla de Mar); Cap Roig i Les Avellanes (L'Ampolla); Parc de Garbí i Les Delícies (Sant Carles de la Ràpita); Riumar (Deltebre), i Les Cases d’Alcanar-El Marjal (Alcanar).

119 banderes blaves al litoral català

A nivell català, Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal i com va anunciar, ahir, l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). El jurat internacional Bandera Blava 2021 ha distingit 97 platges, 31 a la demarcació Barcelona, 29 a Tarragona, 26 a Girona, i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa 2 platges més que l’any anterior. Pel que fa als ports esportius, se n’han distingit 22, un menys que l’any passat. Del total, 8 se situen a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre. Tots els ports que s'han presentat per obtenir el guardó l’han obtingut. A la demarcació tarragonina són els següents: Port de Segur de Calafell, N. Cambrils, N. Salou i D. L'Hospitalet de l’Infant. De les Terres de l'Ebre han rebut la distinció N. L’Ametlla de Mar i N. L’Ampolla.

Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Comenta aquest article