Cultura

Música

La 13a Mostra de Jazz i Blues tanca amb un 90% d'ocupació mitjana en els cinc concerts programats

Per Redacció

Miguel Talavera i Elena Ley, el passat 10 d'abril, a l'escenari del teatre del Casal Parroquial
Miguel Talavera i Elena Ley, el passat 10 d'abril, a l'escenari del teatre del Casal Parroquial | Andreu Dalmau

L’actuació del grup Fumero, Pérez & Arnedo amb la pianista i cantant Lucía Fumero de convidada especial va tancar aquest passat dissabte al vespre al Teatre del Casal de Cambrils la XIII Mostra de Jazz i Blues de Cambrils, que organitza Cambrils la mar de jazz amb el suport de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat. Enguany han estat 480 les persones que han assistit als 5 concerts, una xifra que equival al 90% de l’aforament previst als concerts realitzats al Teatre del Casal i a la Cripta de l’Ermita. De fet, tres dels concerts, Womblues, Carles Viarnés i Elisabet Rapall Trio van penjar el cartell d’entrades esgotades i els altres dos concerts –el de clausura i l’inaugural d’Elena Ley i Miguel Talavera– van registrar una ocupació del 80%, xifra que sumada als ‘sold out’ suposa un total del 90% de la capacitat total dels espais que, recordem, per les mesures preventives de la Covid-19 només permetien la meitat de l’aforament.

Un festival consolidat i una molta bona acceptació de la proposta artística presentada

Des de Cambrils la mar de jazz es considera que aquesta edició ha demostrat que el festival està plenament consolidat i que l’acceptació del públic a la proposta artística presentada pels programadors ha estat encertada, tot i les limitacions per la situació. En aquesta ocasió, el festival ha programat dos concerts de jazz, el de l’Elisabet Raspall Trio i el del quartet Fumero, Pérez & Arnedo feat. Lucía Fumero, els concerts de blues de Womblues i d’Elena Ley & Miguel Talavera, i també el concert de música contemporània i electrònica de Carles Viarnès, que va sorprendre tothom.

Des de Cambrils la mar de jazz, el seu president Xavi Bernadó, assenyala que: "pel 2022 esperem que la situació sigui plenament normal i puguem recuperar el jazz al Parc, tal i com es feina prèviament a la pandèmia. Abans però, tornarem a programar un cicle nadalenc amb un parell d’actuacions, perquè el públic de Cambrils vol que la música en directe, en concret el jazz i el blues, torni a Cambrils aquesta tardor/hivern", ha explicat. De la mateixa manera, els organitzadors consideren que els mesos de primavera són ideals pel festival i esperen poder continuar programant l’any vinent en aquesta època de l’any.

Comenta aquest article