Esports

Rem

El Club Rem Cambrils aconsegueix tres medalles de bronze al Campionat de Catalunya de llaüt mediterrani

Per Antoni Font

Un moment de la disputa de la regata, ahir, a l'estany de Banyoles
Un moment de la disputa de la regata, ahir, a l'estany de Banyoles | Antoni Font

El Club Rem Cambrils va aconseguir tres podis, tres medalles de bronze, a l'11è Campionat de Catalunya de llaüt mediterrani disputat, ahir diumenge, a l'estany de Banyoles. Aquest era el debut del club cambrilenc en aquesta competició i va assolir uns bons resultats. El lloc del campionat va ser el camp de regates de l’estany de Banyoles; un dels espais d'entrenament més complets des del punt de vista esportiu i està considerat mundialment com un dels millors camps de regates. Aquest és un dels motius pel quals s'han celebrat i se celebren esdeveniments de rellevància internacional, com ara els Jocs Olímpics de Barcelona 92, el Campionat del Món de Rem del 2004 i la Copa del Món de Rem l’any 2009. L'àrea total del llac és de 2.150 x 98 m i la seva profunditat mitjana és de 15 m.

En aquesta ocasió, al campionat van assistir 11 clubs de rem, amb una participació d’un total de 28 equips. Tal i com ja va succeir en la passada prova celebrada en el Canal Olímpic de Catalunya, la regata va constar igualment d'eliminatòries per passar posteriorment a la fase de finals. Igualment, el recorregut de cadascuna d'elles va ser de 700 metres amb 1 ciavoga per les categories de veterans i de 1.400 metres i 3 ciavogues per la resta de categories. El Club Rem Cambrils va participar-hi en les categories veterà masculí, veterà femení i absolut femení.

Resultats obtinguts – Eliminatòries

En la prova eliminatòria (grup 2), la categoria de veterà masculí va entrar en 2a posició aconseguint novament el 3r millor temps d’un total de 7 equips participants, amb un registre final de 03:09,32 min, classificant-se directament per disputar la Final A.

L’equip veterà femení, en la prova eliminatòria (grup 1) va aconseguir entrar en 2a posició, aconseguint igualment el 3r millor registre d'un total de 8 equips participants, amb un còmput final de 03:20,97 min., classificant-se també per disputar la Final A.

En la categoria d’absolut femení, en inscriure's només 4 equips no va haver-hi proves eliminatòries per aquesta categoria, passant directament a la fase de finals.

Finals

La tripulació veterà masculí en la dinal A, tot i entrar en 2n lloc, l'aplicació del handicap els hi va atorgar finalment la 3r posició amb un temps final de 03:03,50 min. La final A de l’equip veterà femení van aconseguir una 3a posició amb un temps final de 03:17,22 min. La final disputada per l’equip absolut femení va aconseguir entrar també en 3r lloc, amb un temps de 07:38,02 min.

Resultats 11è Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani

Categoria Veterà Masculí, 700 m:

1.- Club Rem Badalona: Medalla d’Or (02:53,96)

2.- V.E. Vogadors de Cambrils: Plata (03:02,56)

3.- CLUB REM CAMBRILS: Bronze (03:03,50)

Categoria Veterà Fèmina, 700 m:

1.- Club Rem Xon’s Empuriabrava: Medalla d’Or (03:10,85)

2.- Reial Club Nàutic de Tarragona: Plata (03:16,28)

3.- CLUB REM CAMBRILS: Bronze (03:17,22)

Resultats Final Absolut Femení, 1.400 m:

1.- Club Rem Badalona: Medalla d’Or (07:05,63)

2.- Club Rem Mataró: Plata (07:09,52)

2.- CLUB REM CAMBRILS: Bronze (07:38,02)

Proper objectiu: Campionat d’Espanya de Llaüt Mediterrani

Donada la manca d'experiència en competicions amb aquesta modalitat de llaüt, l’equip tècnic del Club Rem Cambrils considera que els resultats obtinguts en l’11è Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani han estat satisfactoris tot i que es continuarà treballant de valent per tal de veure quins aspectes són millorables per encarar degudament el proper compromís, la participació en el Campionat d’Espanya de Llaüt Mediterrani que tindrà lloc durant els propers dies 22 i 23 de maig, a la localitat de Dènia (Alacant).

Comenta aquest article