Societat

Gastronomia

Avui es dóna el tret de sortida a les Jornades del Romesco amb 28 restaurants cambrilencs participants

A partir d'avui s'enceten les Jornades del Romesco que s'allargaran fins el 23 de maig

Per Redacció

Imatge de la presentació de les Jornades del Romesco, el passat 22 d'abril
Imatge de la presentació de les Jornades del Romesco, el passat 22 d'abril | Lluís Rovira i Barenys

A partir d'avui s'enceten les Jornades del Romesco que s'allargaran fins el 23 de maig. A les jornades del Romesco d'enguany hi participen un total de 28 restaurants del municipi que oferiran, durant aquests 17 dies, menús tancats o bé tapes i platillos amb el romesco com a protagonista principal, així com diferents varietats del "romesco de peix".

Enguany, seguint les mesures de prevenció de la Covid-19, els menús i platillos que ha creat cada establiment es podran consultar a través de codis QR tant als cartells de la campanya com a les taules dels restaurants participants. Les propostes gastronòmiques també es podran trobar al portal  www.romescocambrils.com.  En aquesta ocasió, doncs, no s'ha fet el llibret amb els menús que ofereixen els diferents restaurants.

A la mateixa pàgina web s'hi podrà llegir la nota de tast del Torelló Special Edition Costa Daurada, un Corpinnat que Torelló Viticultors, patrocinador de les jornades, ha creat especialment amb motiu de l'estreta col·laboració entre Cambrils i la prestigiosa marca de vins i escumosos del Penedès. Aquest Corpinnat té una etiqueta especial amb una escórpora com a motiu principal i s'ha fet per acostar-se a la Costa daurada, tal com va comentar Paco de la Rosa.

El restaurants participants

Els restaurants participants de les 8es Jornades del Romesco de Cambrils són els següents: Acuamar, Bec d'Or, Can Bosch, Onades, Les Barques, Can Solé, El Capi, L'Original Experiències Gastronòmiques, Rincón de Diego, Casa Macarrilla 1966, Montserrat, Miramar, Les Taules, El Pescador, Llop de Mar, Xiringuito Restaurant del Mar, Maset, Lekeitio, Miquel, Gami, Taller 9, 9 Minuts, Nou Xivarri, La Selva, Barlovento, Casa Soler, La Taqueria, La Confraria del Port. Els restaurants oferiran menús mentre que, com a novetat, els bars restaurants oferiran un platillo de romesco i una copa de vi Torelló a un preu tancat d'entre 9 i 18€. 

A la campanya també s'hi sumen les tres associacions locals de comerciants i botiguers que col·laboraran donant la màxima difusió de les jornades a través dels seus aparadors, que guarniran amb motius gastronòmics i amb la imatge de l'ampolla Special Edition Costa Daurada, imatge de la promoció del Romesco. Una altra de les novetats serà una postal amb informació del calendari gastronòmic que els comensals podran adreçar i escriure personalment a qui vulguin i que el Patronat de Turisme s'encarregarà de recollir i enviar per promocionar les jornades programades durant l'any.  

La promoció gastronòmica és un dels eixos de treball del Patronat de Turisme i les jornades del romesco són la primera de tot un seguit de promocions que es portaran a terme aquest any a nivell nacional i internacional.

Comenta aquest article