Informació general

Covid-19

L'aixecament del confinament perimetral i l'inici de la vacunació a la franja d'entre 50 i 59 anys

El govern de la Generalitat aixecarà el confinament perimetral la matinada d'aquest proper diumenge i tot just l'endemà s'iniciarà la vacunació a la franja d'edat d'entre 50 i 59 anys

Per Redacció

Terrassa d'un establiment al port de Cambrils, aquest passat mes d'abril
Terrassa d'un establiment al port de Cambrils, aquest passat mes d'abril | Lluís Rovira i Barenys

El govern de la Generalitat aixecarà el confinament perimetral la matinada d'aquest proper diumenge coincidint amb la fi de l'estat d'alarma i d'aquesta manera la mobilitat s'ampliarà fora dels límits de Catalunya. Recordem que prèviament, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ja havia avançat que amb la finalització de l'estat d'alarma, aquest proper 9 de maig, es donava per acabat el confinament nocturn. Pel que fa al confinament perimetral no tots els governs territorials ho veuen de la mateixa manera ja que tant la Generalitat Valenciana com el govern de les Illes han anunciat que buscaran l'aval judicial per a mantenir-lo.

En resum, sense l'estat d'alarma, doncs, no hi haurà ni toc de queda ni confinament a Catalunya a partir del 9 de maig. Pel que fa als establiments de restauració, s'allarga l'horari permès d'obertura que serà fins les 11 h de la nit. D'altra banda, es continuarà la restricció de les trobades amb un límit de sis persones.

Inici de la vacunació a la franja d'edat d'entre 50 i 59 anys

D'altra banda i pel que fa a l'avenç en la vacunació, el secretari de Salut Pública, Josep M. Argimon, va explicar ahir que dilluns vinent, 10 de maig, s'iniciarà la vacunació de la població amb una edat compresa entre els 50 i els 59 anys, que es preveu que duri fins el proper mes de juliol. La previsió que es fa des de Salut és que la segona quinzena de juliol cinc milions de persones haurien rebut, com a mínim, una dosi de la vacuna a Catalunya. Argimon també va dir que si es pogués ampliar el termini de la inoculació de la segona dosi de Pfizer, cosa que no deixa fer el Ministeri de Sanitat espanyol, a finals de juliol es podrien haver vacunat tots els catalans de més de 30 anys.

La vacunació de la franja d'entre 50 i 59 anys s'iniciarà el proper dilluns i caldrà buscar cita prèvia a la pàgina de Salut i triar el centre de vacunació més proper. Recordem que a Cambrils hi ha el centre de vacunació situat a la carpa de la zona esportiva municipal, l'únic centre de vacunació de la comarca del Baix Camp.

Comenta aquest article