Informació general

Restriccions covid-19

El toc de queda nocturn quedarà anul·lat a partir del 9 de maig si es mantenen les actuals dades epidemiològiques

La Generalitat ha canviat d'opinió i no aprovarà el marc normatiu que havia de permetre aplicar mesures extraordinàries com el toc de queda o confinaments perimetrals quan decaigui l'estat d'alarma, el 9 de maig

Per ACN

Terrasses d'hostaleria al port de Cambrils
Terrasses d'hostaleria al port de Cambrils | Berta Ruiz

La Generalitat ha canviat d'opinió i no aprovarà el marc normatiu que, segons havia explicat, havia de permetre aplicar mesures extraordinàries com el toc de queda o confinaments perimetrals quan decaigui l'estat d'alarma, el 9 de maig. Fonts del Govern han explicat a l'ACN que no es preveu aprovar un nou decret i recorden que ja es va fer una modificació de la llei de salut pública de Catalunya per aplicar a l'estiu passat el confinament de la comarca del Segrià. El que es volia fer era reforçar el marc legal però finalment s'ha considerat que no cal. De fet, de totes maneres, les decisions que afecten drets fonamentals depenen de l'aval del TSJC quan ja no hi ha el paraigua de l'estat d'alarma.

La consellera de Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, va avançar aquest dilluns que si es mantenen les actuals dades epidemiològiques no caldrà mantenir el toc de queda nocturn a partir del 9 de maig. Aquesta decisió, però, que encara no s'ha pres en ferm. D'altra banda, també caldrà veure també si es manté el confinament perimetral de Catalunya.

 

 

Comenta aquest article