Informació general

Transport

Cs aposta per un tren-tramvia «competitiu i fiable i que sigui una opció real al transport privat al Camp de Tarragona»

Els Grups Municipals de Cs Tarragona, Reus, Salou i Cambrils presenten al·legacions al projecte i demanen “buscar una solució de consens entre tots els municipis afectats”

Per Redacció

Imatge dels quatre representants de Cs als municipis de Cambrils, Tarragona, Reus i Salou
Imatge dels quatre representants de Cs als municipis de Cambrils, Tarragona, Reus i Salou | Cedida

"Ciutadans aposta per un tren-tramvia competitiu i fiable, que sigui una opció real al transport privat al Camp de Tarragona”". Així ho va dir, ahir, el portaveu de Cs a l’Ajuntament de Tarragona, Francisco Domínguez, qui va explicar les al·legacions conjuntes al projecte de Tramcamp que han presentat els grups municipals de Cs Tarragona, Reus, Salou i Cambrils. Durant una roda de premsa, Domínguez va assegurar que la formació liberal "aposta per buscar una solució de consens que comparteixin tots els municipis afectats, igual que hem fet els diferents grups municipals de Cs" i va assegurar que "la proposta actual té mancances evidents". Tot i això, ha destacat que "el territori no pot deixar escapar aquesta inversió clau per articular la mobilitat del Camp de Tarragona".

Pel que fa a punts concrets, Cs demana que "en trama urbana no hi hagi catenària, ja que aquesta dificultaria la integració del tren-tramvia en la xarxa viària i tindria un efecte ‘barrera’ en els municipis per on passi", que "s’aprofiti la línia en desús entre Cambrils i Port Aventura” i que es contempli "una via única amb espais més amplis a les parades per facilitar la circulació en els dos sentits, ja que d’aquesta manera l’impacte de la infraestructura serà menor que si es reserva espai per a doble via". La formació liberal també aposta perquè "en una primera fase el tren-tramvia ja uneixi les ciutats de Tarragona i Reus, perquè són els dos municipis amb més població". I en un futur, en properes fases, el tren-tramvia arribi "a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona, l’aeroport de Reus i el Corredor Mediterrani a Cambrils".

Cs reclama l'elaboració d'un estudi de mobilitat

Domínguez va explicar que "Cs reclama l’elaboració d’un estudi de mobilitat, que analitzi els usuaris potencials de centres com hospitals, equipaments esportius, escoles, àrees comercials o barris residencials, entre d’altres". "Considerem que aquest document és imprescindible per poder definir un traçat i disseny que satisfaci les necessitats reals dels ciutadans, no les suposades, i garanteixi que la infraestructura tindrà un volum determinat d’usuaris". A més, "és necessari un Pla Director d’Infraestructures que reorienti les fases 2 i 3 i que es redacti amb la màxima participació dels agents del territori". Per últim, va recordar "la necessitat que les mercaderies circulin per l’interior i la via de la costa es reservi per als passatgers".

Comenta aquest article