Cultura

Música

La Clandestina estrenarà el directe del seu nou treball «Entre llençols» a l'auditori Josep Carreras de Vila-seca, el proper 22 de maig

L'actuació s'iniciarà a les 19 h i des d'aquesta setmana ja es poden adquirir les entrades al web de l'auditori

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge promocional del grup la Clandestina
Imatge promocional del grup la Clandestina | Cedida

"Entre llençols", el segon disc de la Clandestina ja es pot escoltar a través de les plataformes oficials des del passat 9 d'abril. El disc ha tingut molt bona rebuda i les reproduccions per Spotify van a molt bon ritme. Però ara ve l'hora de presentar-lo en directe i això serà el proper 22 de maig a l'auditori Josep Carreras de Vila-seca. L'actuació s'iniciarà a les 19 h i des d'aquesta setmana ja es poden adquirir les entrades, al preu de 10 euros. Albert Recasens, cantant de la Clandestina, manifestava a revistacambrils.cat les ganes que tenen de pujar a l'escenari i estrenar el nou directe, després de tant de temps.

L'evolució de la Clandestina cap a un so "més pop, més modern"

Aquest segon treball de la Clandestina havia de sortir a la llum l'any passat però per culpa de la pandèmia es va anar ajornant. Tal com explica Albert Recasens, "havíem començat a treballar el 2019 i havíem signat un contracte amb Marc Martín, un productor musical molt reconegut. Però el 2020 se'ns va complicar el fet d'entrar a l'estudi a gravar per culpa de la pandèmia. Si no hagués estat per això el disc hauria sortit el maig de 2020. La pandèmia va fer que comencéssim a gravar a l'estudi de Santa Eulàlia de Ronçana, el mes d'agost de 2020. La gravació va durar dos mesos i mig".

En aquest segon treball de la Clandestina es nota molt l'evolució del primer al segon disc. Segons explica l'Albert, "aquest és el primer disc que fem amb la banda actual completa. A nivell evolutiu hem tirat cap a un so més pop, més modern. Hem afegit electrònica per crear ambients a les cançons i dona'ls-hi una mica més de cos. Musicalment, aquest és el canvi que la gent notarà més". A banda, la Clandestina ha entrat a treballar amb la discogràfica Crea Music i, a més, ha comptat amb el suport d'Urban Cultura Studios. Segons Albert Recasens, "quan surt el disc llavors falta fer molta més feina. S'ha de fer la promoció, vendre'l als mitjans i fer que arribi al màxim possible de gent. Abans ho havíem de fer sols i ara tenim al darrera una estructura més professional. Tot això ens ha suposat fer un pas endavant molt decidit".

Albert Recasens, cantant de la Clandestina: "tots sabíem que era un mal any per treure el disc però teníem la necessitat de treure'l"

Després del concert de Vila-seca la Clandestina ja té tancades algunes altres actuacions. Segons Albert Recasens, "crec que aquest estiu ja podrem fer concerts, potser no en el format que toca". D'altra banda, el cantant de la Clandestina també opina que els grups més coneguts "ho tindran més bé. Pels grups emergents serà més complicat ja que els concerts es faran en espais tancats i es requerirà de la venda d'entrades. Com més gent coneix el grup que actuï menys risc es corre de no omplir el recinte". Ara bé, l'Albert afirma que "tots sabíem que era un mal any per treure el disc però teníem la necessitat de treure'l. D'aquesta manera i de cara a l'any vinent, on la situació ja ha de ser normal, partim d'aquest segon disc amb el que ens sentim còmodes i amb el que ja hem fet l'evolució que volíem. A banda, d'aquesta manera anem pujant de seguidors i ampliem el col·lectiu".

"Entre llençols" també ha sortit en format físic i a part del disc conté un llibret on hi ha les cançons i cadascuna d'elles va acompanyada per una obra feta per un il·lustrador, un poeta, un fotògraf, ... cadascú en el seu art i que ha plasmat el que ell ha considerat i que li ha inspirat la cançó. L'obra dels artistes col·laboradors va acompanyada d'un codi QR que porta a l'Instagram de l'artista, "així donem més utilitat al disc, que es converteix en un catàleg de les nostres cançons així com d'altres artistes", afirma Albert Recasens. A banda el grup ha fet dos videoclips de dues de les cançons del nou treball. El primer, amb la cançó "Endevina" va sortir uns dies abans que el disc i el segon, amb la cançó "T'esperaré", que va sortir publicat el mateix dia que el disc.

Comenta aquest article