Cultura

Música

L'Ajuntament i Oceans of Fire signen el contracte per a l'organització del Festival Internacional de Música

El FIMC se celebrarà entre l’última setmana de juliol i la primera quinzena d'agost al Parc del Pinaret i comptarà amb un cartell de 10 espectacles que es presentaran el 10 de maig

Per Redacció

Signatura del conveni per a l'organització del FIMC. D'esquerra a dreta: Cinta Ballesté, Camí Mendoza i Gregorio Vergara
Signatura del conveni per a l'organització del FIMC. D'esquerra a dreta: Cinta Ballesté, Camí Mendoza i Gregorio Vergara | Cedida

L'Ajuntament i Oceans of Fire han signat el contracte per a l'organització del Festival Internacional de Música per a les tres properes edicions, amb opció de pròrroga per a un any més. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el director de Br Music Live, Gregorio Vergara han fet efectiva la signatura del contracte, acompanyats de la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Cinta Ballesté.  

El FIMC se celebrarà entre l’última setmana de juliol i la primera quinzena d'agost al Parc del Pinaret i comptarà amb un cartell de 10 espectacles, amb estrenes en exclusiva a Catalunya i un mínim de tres artistes internacionals. L'empresa adjudicatària està treballant en un cartell variat, on hi tindran cabuda tots els estils musicals, que s’anunciarà el proper dilluns 10 de maig. L'objectiu és diferenciar-se d'altres festivals d'arreu del país, on hi té una presència més majoritària la música pop-rock.  

La promotora Oceans Of Fire S.L. - BR Music Live organitza, des de l'any 1995, concerts amb artistes de reconeixement nacional i internacionals, de la talla de Deep Purple, Iron Maiden, Lou Reed, Korn, Elvis Costello, Alan Parsons, Pretenders, Jethro Tull, Scorpions, Rod Stewart, Europe, Camel. A més de treballar a l'Estat espanyol, compta amb una delegació a Israel, on gestiona concerts d'artistes com Lady Gaga i Il Divo en diverses zones de l'Orient Mitjà.  

46 anys d'història del Festival

Amb 46 anys d’història, el Festival Internacional de Música és un dels festivals amb més recorregut del país i s'ha convertit en un referent del panorama musical del país. Tot i que l’estiu del 1974 va néixer com un festival de música de cambra als jardins del Parc Samà, aquest cicle anual de concerts d’estiu ha anat evolucionant i actualment ofereix una gran varietat de gèneres musicals, incloent fins i tot espectacles d’altres disciplines artístiques com la dansa, a la zona nord del Parc del Pinaret.    

Pel seu escenari hi han passat artistes com Alejandro Sanz, Miguel Bosé, Raphael, Josep Carreras, el Trío Federico Mompón, el Ballet Nacional de España, Narciso Yepes, la Orquesta Nacional de Francia, Montserrat Caballé, Joan Manuel Serrat, Julio Bocca o Georges Moustaki. La 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC), que s'havia de celebrar l'agost de l'any passat, es va haver de cancel·lar per la pandèmia.  

Comenta aquest article