Informació general

Mobilitat

La Policia Local treballa en la nova senyalització de trànsit que limita a 30 km/h la velocitat dels vehicles en ciutat

El proper 11 de maig entraran en vigor els nous límits de velocitat establerts per la DGT (Direcció General de Trànsit)

Per Berta Ruiz

Trànsit per la Rambla de Jaume I
Trànsit per la Rambla de Jaume I | Lluís Rovira i Barenys

El proper 11 de maig entraran en vigor els nous límits de velocitat establerts per la DGT (Direcció General de Trànsit). La normativa que recull els nous límits de velocitat en ciutat els redueix de forma genèrica a 30 km/h en vies amb un carril per sentit –anteriorment el genèric era de 50 km/h independentment dels carrils–. Aquest canvi que modifica el Reglament General de Circulació va ser publicat al BOE el passat 11 de novembre i la seva entrada en vigor serà l'11 de maig, és a dir, passats sis mesos de la seva publicació. Un marge de temps que es va fixar per la DGT perquè els ciutadans coneguessin la normativa i perquè els municipis adaptessin la seva senyalització. Així doncs, els nous límits genèrics de velocitat en zones urbanes és el següent:

- 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera.

- 30 km/h en vies d'un únic carril per sentit de circulació.

- 50 km/h en vies de dos o més carrils per sentit de circulació

Segons els experts, reduir la velocitat en ciutat de 50 km/h a 30 km/h disminueix cinc vegades el risc de morir degut a un atropellament.

Sobre aquesta nova normativa es va referir Cs en el torn de preguntes del passat plenari de dilluns. El seu portaveu –Juan Carlos Romera– va explicar que el proper 11 de maig entra en vigor aquesta normativa i va preguntar com s'estava gestionant aquest tema al municipi. "Es realitzarà alguna campanya per reforçar la informació i conscienciar la ciutadania abans que arribi aquesta data? va dir.

Lluís Abella, regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat: "Des de la Policia Local ja s'està treballant en el tema de la senyalització"

El regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Lluís Abella– va comentar que, efectivament, "a partir de l'11 de maig, la velocitat al nucli urbà ja estarà limitada a 30 km/h. Des de la Policia Local ja s'està treballant en tot el tema de la senyalització. A banda d'anar a aquests 30 km/h, també hi haurà llocs de dos carrils on es podrà anar a una velocitat superior. Evidentment, perquè el trànsit sigui millor ja hi estem treballant. Farem aquesta campanya de difusió però, en principi, l'hauran de fer des de la DGT".

Comenta aquest article