Informació general

Promoció econòmica

L'Ajuntament inicia el pagament de la primera tongada d'ajudes directes a unes 150 empreses locals

S'ha iniciat el pagament al 50% dels negocis que havien sol·licitat aquesta prestació econòmica dins del primer paquet d'ajudes municipal per import de 200.000 euros; està previst una segona tongada pel mateix import

Per Berta Ruiz

Façana del port a finals del passat mes de març
Façana del port a finals del passat mes de març | Lluís Rovira i Barenys

El primer paquet d'ajudes econòmiques a empreses, comerços i autònoms afectats per la crisi de la covid-19 –per valor de 200.000 euros– impulsat per l'Ajuntament de Cambrils ja s'està començant a pagar. Així ho confirmava el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament –Oliver Klein– al plenari telemàtic del passat dilluns, arrel d'una pregunta formulada pel PP. Segons va dir Klein, "sobre les ajudes directes, puc confirmar que en la darrera comissió de promoció econòmica es va prendre una decisió: començar a pagar el tant per cent de les ajudes a les empreses que tinguéssim acceptades. La setmana passada es va donar el dossier del 50% de les ajudes concedies; ara està en la seva fase final al Departament d'Intervenció i Tresoreria per passar el pagament. Aquest 50% representa unes 150 empreses. La resta falta acabar d'enviar al Departament d'Intervenció i Tresoreria. Quan tinguem el 100%, els facilitaré tota la informació amb detall. Esperarem a donar els números totals quan estigui el 100% atorgat".

Recordem que aquesta primera tongada d'ajudes directes es van anunciar fa un any aproximadament i, el passat novembre de 2020, es va obrir la convocatòria per a les empreses. Són ajudes que serviran per fer front a despeses corrents que les empreses van haver d'assumir durant el primer confinament total en què els negocis van haver de tancar. D'altra banda, l'equip de govern ja va anunciar que s'estava preparant un segon paquet d'ajudes directes pel mateix valor –200.000 euros– que s'impulsarà un cop s'hagi repartit la primera tongada.

PP i Cs pregunten per les ajudes a l'empresariat

Aquesta informació va ser facilitada pel regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– arrel d'una pregunta del regidor popular, David Chatelain. De fet, el portaveu del PP va fer un prec en la línia de que caldria oferir més ajudes directes a un altre sector molt castigat per la crisi com és l'hoteler, el dels càmpings i els apartaments turístics. Chatelain també va lamentar la poca celeritat amb la què s'estan gestionant les ajudes directes impulsades per l'Ajuntament. En una mateixa línia, el portaveu de Cs –Juan Carlos Romera– també va preguntar quantes persones o empreses havien rebut el primer paquet d'ajudes anunciat pel govern municipi. "Estem gairebé al mes de maig i encara no sabem res" va dir.

Comenta aquest article