Informació general

Vacunació

Un 85% de la població major de 80 anys de Cambrils ja té les dues dosis de la vacuna

Pel que fa a la franja d'edat de 70-79 anys, un 63,18% de les persones d'aquest col·lectiu ja estan vacunades amb la primera dosi i un 6,67% amb la segona

Per Berta Ruiz

El Casal Municipal de la Gent Gran ha estat un dels centres de vacunació per a la gent major de 80 anys, a Cambrils
El Casal Municipal de la Gent Gran ha estat un dels centres de vacunació per a la gent major de 80 anys, a Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

La campanya de vacunació contra la covid-19 avança a Cambrils. Actualment, segons dades del Departament de Salut –a data de 26 d'abril–, hi ha 6.943 persones que han rebut la primera dosi i 2.261 persones que han rebut la segona dosi. Actualment, hi ha cinc persones que segueixen ingressades i el risc de rebrot se situa en 201. El nombre de defuncions a Cambrils des de l'inici de la pandèmia és de 52 persones.

Al plenari telemàtic d'ahir, des del grup de Ciutadans es va preguntar sobre com està anant la campanya de vacunació. La regidora de Benestar Social i Salut –Hèléne Arcelin– va explicar que el ritme de vacunació avança en funció de les vacunes que arriben. Segons va dir, "ara mateix la prioritat és vacunar a la gent de 59 anys en endavant". Cada setmana arribaran 22.000 vacunes al Camp de Tarragona que es repartiran entre el Palau d'Esports de Catalunya de Tarragona –com a centre de vacunació massiva– i les diferents àrees bàsiques de salut.

A nivell de l'Àrea Bàsica de Salut de Cambrils, Arcelin va explicar que del grup d'edat de majors de 80 anys, hi ha un 92,41% de persones vacunades amb la primera dosi, mentre que un 85,62% han rebut la segona dosi. Pel que fa a la franja d'edat de 70-79 anys, un 63,18% estan vacunades amb la primera dosi i un 6,67% amb la segona. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, a Cambrils hi ha un 20% de persones que han rebut la primera dosi; un 6,5% que han rebut la segona dosi i un 6,7% amb la pauta completa. (* El criteri general és l'administració de dues dosis, amb l'excepció de les persones menors de 66 anys que hagin patit la malaltia amb anterioritat; en aquests casos només és necessària una dosi).

L'objectiu és completar la vacunació dels majors de 80 anys, aquesta setmana

Ahir mateix, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va manifestar que el ritme de vacunació actual permetria que aquesta mateixa setmana es completi la vacunació amb dues dosis per a tot el col·lectiu de majors de 80 anys. La ministra ho va afirmar durant l'acte de recepció dels 1,7 milions de dosis de Pfizer que ahir van arribar per ser distribuïts entre les comunitats autònomes. A aquestes vacunes s'hi sumen 188.000 dosis de Moderna i 103.000 d'AstraZeneca, vacunes que es fan servir per altres franges d'edat o per altres col·lectius professionals.

 

Comenta aquest article