Informació general

Restriccions

Es reobre la lliure circulació per Catalunya a partir de dilluns 26 d'abril, després de tres setmanes de confinament comarcal

Dilluns vinent reobrirà la restauració de centres comercials i el comerç ja no tindrà límit de metres quadrats

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'autovia A7
Imatge d'arxiu de l'autovia A7 | Lluís Rovira i Barenys

El Procicat ha aprovat formalment aixecar el confinament comarcal i permetre la lliure circulació per Catalunya a partir de dilluns 26 d'abril. Tal com ja es venia anunciant de forma oficiosa des del passat dimarts, ahir es va formalitzar la nova normativa que, a més, permet el desplaçament amb gent que no forma part d'una mateixa bombolla de convivència. Aquest proper cap de setmana, doncs, serà el darrer en el que encara estarà vigent el confinament comarcal.

Les mesures aprovades ahir també contemplen la tornada a les aules dels estudiants de batxillerat i la reobertura de bars i restaurants dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17 hores. A més, la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar que s'amplien els aforaments en activitats religioses i esportives, del 30 al 50%. El comerç ja no tindrà limitació de metres quadrats, tot i quedar-se en l'aforament del 30%, i podran obrir els espais infantils lúdics amb aquest mateix aforament, però sense restauració.

Es manté el toc de queda, de moment

Pel que fa al toc de queda (de 22 a 6 h), de moment es manté, però Salut va obrir la porta a aixecar-lo abans del 9 de maig que és quan es preveu que l’estat d’alarma deixi de ser efectiu i, per tant, decaigui aquesta restricció. Marc Ramentol, secretari general de Salut, va admetre que és una de les mesures que està afectant emocionalment la població i va plantejar revisar-la ben aviat.

Comenta aquest article