Camp

Música i poesia

Música i poesia es donaran la mà a Botarell en la primera edició del Festival Lletra Viva

Per Redacció

Cartell del Festival Lletra Viva de Botarell
Cartell del Festival Lletra Viva de Botarell | Cedida

Els dies 23, 24 i 25 d’abril se celebrarà a Botarell, la primera edició del Festival Lletra Viva, una proposta organitzada per l’Ajuntament de Botarell, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona,que arriba coincidint amb la celebració de Sant Jordi. Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de difondre la literatura catalana a través de diverses manifestacions artístiques; en aquesta ocasió amb un pes important de la poesia i la música, amb cantautors com Joan Reig, Cesk Freixas, Pau Alabajos i Ivette Nadal, que actuaran a Botarell al Parc Botànic.

L’organització d’aquesta primera edició del Festival Lletra Viva de Botarell considera que els cantautors han tingut durant dècades un paper fonamental per donar a conèixer la poesia catalana a través de les versions que n’han fet. A Botarell,els cantautors esdevindran poetes i cantants al mateix temps, ja que interpretaran les seves pròpies poesies o les que van escriure anys enrere. Autors com Maria Mercè Marçal, Vicent Estellés o Miquel Martí i Pol, per citar-ne tres de molt coneguts, es podran escoltar a partir a Botarell.

Abans d’aquests concerts, que tindran lloc els dies 24 i 25 en sessió de migdia (12.30h) i de tarda (18.30h), el Festival Lletra Viva farà una activitat especial dedicada a la canalla del municipi. El divendres 23 d’abril els més petits podran assistir a la presentació del conte Un gran drac a Botarell, de Rat Cebrián amb il·lustracions d’Yvonne Fuster, que tindrà lloc a les 17h a la Font Vella amb entrada lliure. Es tracta de l'edició del llibre que l'any passat es va retransmetre a través del canal de youtube de l'Ajuntament de Botarell i que situa la llegenda de Sant Jordi en aquest municipi del Baix Camp.

Entrades i informació a www.botarell.cat

Les entrades anticipades que s’han de comprar a la web www.botarell.cat al preu de 3 euros cada concert i un abonament de 10 euros fan presagiar una bona acceptació d’aquesta proposta ja que s’han venut dues terceres parts de l’aforament previst per cada concert, que és de100 persones.

Excepte l’acte a càrrec de Rat Cebrián, tots els concerts seran de pagament. L’entrada de cada concert tindrà un preu de 3 euros i un abonament de 10 euros permetrà assistir a totes les actuacions que es faran al Parc Botànic, un espai a l’aire lliure amb 5.000 metres quadrats. L’organització recorda que s’han de comprar les entrades de forma anticipada a la web http://bit.ly/entradeslletraviva o a les oficines de l’Ajuntament, ja que l’aforament per a cada concert està limitat a 100 persones.

L’Apunt

PROGRAMA CONCERTS FESTIVAL LLETRA VIVA
CESK FREIXAS presenta ‘Memòria’
Dissabte 24 d’abril. 12.30h. / Entrada 3 euros


El cantautor penedesenc, convertit en un artista referencial amb 15 anys de trajectòria, presentarà a Botarell un disc retrospectiu, Memòria(U98 Music, 2021). Segons l’autor, aquest és un nou disc amb textos propis que ha cuidat fins a l’últim detall. Amb molta crònica, crítica, mètrica i rima, per a fer que la poesia impregni totes aquestes noves cançons.El vuitè disc de la seva carrera compta amb els arranjaments treballats i detallistes de Victor Nin, el guitarrista que l’acompanya des dels seus inicis, i amb un directe en format duet molt acurat.

IVETTE NADAL I CAÏMRIBA presenten ‘L’àngel i la infermesa del pensament
Dissabte 24 d’abril. 18.30h, / Entrada 3 euros


La cantautora Ivette Nadal torna amb un nou llibre de poemes “L’àngel i la infermesa del pensament”editat aquest 2021 a l’editorial Cafè Central. I en fa un espectacle combinant la seva guitarra acústica amb guitarres elèctriques, veus i efectes sonors, tot buscant l’essència de l’ànima i l’àngel de les cançons mitjançant la nova producció i la nova forma de cantar-les i recitar-les.Tot lligant els seus poemes nous amb cançons dels seus 5 discs i temes de nova volada. A Botarell ens presentarà, de la mà d’en Caïm Riba a la guitarra, uns nous arranjaments amb un so cosmopolita, amb nous aires rítmics, jugant amb petits estralls de rumba, i aires més alegres, però destaca sobretot una nova actitud escènica i interpretativa.

JOAN REIG & REFUGI presenten ‘Viatge a Ítaca’
Diumenge 25 d’abril. 12.30h. / Entrada 3 euros


Des de finals de l'any 2006 Joan Reig, conegut pel gran públic per la seva faceta com a bateria dels Pets,defensa com a cantant el projecte Refugi acompanyat pel pianista Joan-Pau Chaves, el bateria Pep Solà i Dani Peña al baix.Durant aquests anys han portat l'excel·lent repertori de la Nova Cançó per molts escenaris de tot el país. Amb l'espectacle Cançons Amagades i el disc Vestits Nous han posat al dia les cançons dels autors més importants d'aquell moviment com Llach, Serrat, Maria Del Mar Bonet, Pau Riba, Ovidi Montllor, Pi de la Serra, Raimon, Sisa i molts altres.En aquest recital ens presenten una revisió del mític disc de Lluís Llach Viatge a Ítaca de l'any 1975, un dels treballs més rellevants i significatius de la història de la música catalana que interpretaran sencer.Completarà l'espectacle a Botarell un recull de peces emblemàtiques d'altres cantants que formen part del primer disc del grup.

PAU ALABAJOS presenta ‘Les hores mortes’
Diumenge 25 d’abril. 18.30h/ Entrada 3 euros


El cantautor valencià Pau Alabajos
ens presenta el seu vuitè projecte discogràfic, Les hores mortes(RGB Suports, 2020), una referència a un dels tres poemes del llibre Estimada Marta, de Miquel Martí i Pol, que ha musicat en aquesta nova aventura. No és l’única adaptació literària que apareix en aquest àlbum: també hi ha una musicació del manifest en vers Vuit de Març, de Maria Mercè Marçal i del poema No passareu, d’Apel·les Mestres, un poema antimilitarista de 1917 que s’ha convertit en un himne antifeixista. Més enllà de les adaptacions literàries, el disc es completa amb un grapat de cançons d’amor i de guerra, temes inèdits escrits i compostos íntegrament per Pau Alabajos: lletres viscerals i melodies incisives amb una guarnició instrumental de luxe.

Comenta aquest article