Informació general

Infraestructures

Adif fa un pas més de cara al desmantellament de l'antiga via fèrria

Adif ha adjudicat el contracte de serveis per a la redacció del projecte de construcció de les actuacions derivades de l'estudi sobre l'efecte barrera de la via única existent entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Port Aventura

Per Redacció

Antiga via fèrria a Cambrils, al final del terme municipal colindant amb Mont-roig del Camp
Antiga via fèrria a Cambrils, al final del terme municipal colindant amb Mont-roig del Camp | Lluís Rovira i Barenys

Adif Alta Velocidad (Adif AV) ha adjudicat el contracte de serveis per a la redacció del projecte de construcció de les actuacions derivades de l'estudi sobre l'efecte barrera de la via única existent entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Port Aventura, actualment en desús. El contracte ha estat adjudicat a la unió temporal d'empreses (UTE), formada por Everis Ingeniería i Inse Rail, por un import de 379.828,49 euros (IVA inclòs) i un termini estimat de redacció d'11 meses.

La Declaració d'Impacte Ambiental que anava associada a la construcció del nou traçat del corredor mediterrani entre Vandellòs i Vila-seca, establia l'obligatorietat de desmantellar tots els elements de la via, l'electrificació i les instal·lacions de seguretat després de la posada en marxa de la variant. En aquest sentit, Adif ha analitzat l'efecte barrera que significa la plataforma al seu pas per les poblacions un cop s'hagin desmantellat aquests elements i ha determinat la necessitat d'executar un seguit d'actuacions que vagin encaminades a integrar la plataforma com un element d'ús cívic per part de les poblacions afectades. Aquest contracte que ara s'ha adjudicat definirà el conjunt d'actuacions que l'estudi determina executar. L'àmbit d'actuació té una longitud aproximada de 29 km i afecta els termes municipals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou.

La redacció del projecte constructiu contemplarà actuacions de caràcter ambiental, demolicions, adequació i millora dels drenatges de la plataforma, així com la millora de la permeabilitat del trànsit rodat i de vianants.

 

Comenta aquest article