Cultura

Gastronomia

Gessamí Caramés signa exemplars del seu llibre «Los postres de Gessa» a la llibreria Torrevisca

Per Berta Ruiz

Gessamí Caramés amb el seu llibre "Los postres de Gessa", ahir a la tarda, a la llibreria Torrevisca
Gessamí Caramés amb el seu llibre "Los postres de Gessa", ahir a la tarda, a la llibreria Torrevisca | Berta Ruiz

Ahir a la tarda, Gessamí Caramés va presentar el seu llibre "Los postres de Gessa. Meleta de romer!", a la llibreria Torrevisca. Ho va fer en acte un amè, proper i desenfadat i en el què va poder contactar i xerrar directament amb els seus seguidors, signar exemplars del seu llibre i fer-se fotografies amb ells. "Los postres de Gessa" és un recull de receptes tècniques i explicacions que faciliten entendre la pastisseria des de les seves bases, així com la manera de fer i de treballar el món de les postres. El llibre comença amb un apartat de bases de pastisseria —masses, cremes i farcits—; conjunt de receptes de postres per ocasions especials, apartats de cup cake, dolços típics de les Terres de l’Ebre, begudes, especials per al·lèrgics...Amb unes descripcions senzilles i accessible per a tothom.

Gessamí Caramés –nascuda a l'Ametlla de Mar– manté un vincle molt especial amb Cambrils ja que va ser a l'Escola d'Hoteleria i Turisme on va cursar la seva formació acadèmica en el món de la gastronomia. Abans va estudiar la carrera de Comunicació Audiovisual a la URV i posteriorment, va realitzar el cicle mitjà de Formació Professional de Cuina i Serveis a Cambrils. En aquest es va especialitzar en l'elaboració de begudes amb cafè. Com a cuinera però sobretot com a barista ha guanyat diverses competicions. Actualment, és presentadora del programa "Cuines" –juntament amb Marc Ribas–, on lidera la secció de postres.

Gessamí Caramés signant exemplars del seu llibre de receptes