Societat

Gastronomia

Josep Queralt, cuiner del restaurant Can Bosch, guardonat com el millor xef de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Per Redacció

L'entrega de premis va tenir lloc ahir dilluns
L'entrega de premis va tenir lloc ahir dilluns | Cedida

Ahir es van donar a conèixer els guanyadors dels primers Premis Gastronòmics Tarragona celebrats del 16 al 18 d’abril, al Palau de Congressos de Tarragona. El cuiner del restaurant Can Bosch de Cambrils, Josep Queralt, va ser escollit el millor xef de Tarragona i les Terres de l’Ebre mentre que com a millor cocteler, el guanyador va ser Àlex Collado.

Josep Queralt és cuiner del restaurant Can Bosch de Cambrils, té 25 anys i és natural d’Ulldecona. Ha realitzat estudis a l’Escola Via Magna de Tortosa i a l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme CETT Barcelona i pràctiques a Les Moles, Can Bosch, Azurmendi, Gaelis i el Celler de Can Roca (beca BBVA). Per la seva banda, Àlex Collado té estudis de cocteleria a Irlanda i és propietari del pub El Alquimista, al carrer Trinquet Vell de Tarragona. El xef cambrilenc Joan Llaberia del restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques també va participar al certamen arribant a la final, tot i que finalment, no va aconseguir el guardó.

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha creat els "Premis Gastronòmics Tarragona" amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. El projecte neix per donar suport al sector gastronòmic, turístic i d’oci del Camp de Tarragona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre i per mostrar la seva excel·lència gastronòmica, tant de la creativitat com de la qualitat dels seus productes. Han estat cinc dies d’esdeveniments gastronòmics del màxim nivell on es van reunir, per primera vegada, a tots els xefs amb Estrelles Michelin i Sols de Repsol de la demarcació de Tarragona, amb la participació especial dels Hermanos Torres.

Comenta aquest article