Esports

Antiviolència

La Federació Catalana de Futbol i els Mossos reforcen les accions antiviolència als camps i pavellons sota el lema #JoJugoNet

Per Redacció

Partit de futbol sala al Palau Municipal d'Esports
Partit de futbol sala al Palau Municipal d'Esports | Lluís Rovira i Barenys

La Federació Catalana de Futbol i els Mossos d'Esquadra reforcen les accions antiviolència per acabar amb comportaments violents, incívics i racistes als camps de futbol i pavellons d'arreu de Catalunya. La premissa és tolerància zero amb els violents. Per això, sota el lema #JoJugoNet es posa en marxa una campanya conjunta a les xarxes socials per evitar conductes intolerants en l'esport.

En aquest sentit, tant la FCF com els Mossos d'Esquadra recorden les obligacions que estableix el text únic de la Llei de l'Esport de Catalunya en matèria de prevenció de baralles i aldarulls. A més, en aquells recintes on sigui requerida diversos cops la presència policial per conductes incíviques, l'administració pot obligar al club a contractar un servei de vigilància privada. Tanmateix, en cas de persistir aquests comportaments violents, l'article 307 del Reglament General de la FCF contempla l'expulsió del club de la competició.

En la mateixa línia, la FCF i l'Oficina de l'Esport dels Mossos d'Esquadra mantenen reunions setmanals i fan seguiment dels partits de futbol i futbol sala no professional que es disputen arreu del territori i establir mesures en cas que es detectin conductes impròpies i no s'hagi respectat el joc net. Cada cap de setmana, es disputen a Catalunya al voltant de 5.000 partits de futbol i futbol sala. La FCF i els Mossos col·laboren de manera habitual des de fa anys per tal d'erradicar situacions de violència, racisme, xenofòbia i intolerància en l'esport, així com analitzar les incidències.

Comenta aquest article