Societat

Solidaritat

La Fundació Esclerosi Múltiple organitza una nova edició de la cursa «Mou-te», enguany virtual, del 23 al 25 d'abril

Per Redacció

Cartell de la cursa "Mou-te"
Cartell de la cursa "Mou-te" | Cedida

La Fundació Esclerosi Múltiple organitza una nova edició de la cursa "Mou-te". El Mou-te és un esdeveniment esportiu solidari que ha fet servir, fins ara, el Circuit de Barcelona-Montmeló com a pista per a curses d’atletisme, de patins, bicicletes i patinets elèctrics. Aquesta 21ena edició serà especial perquè per primera vegada s’hi podrà participar virtualment des de qualsevol lloc de Catalunya, entre el 23 i el 25 d’abril.

El Mou-te permet organitzar un gran equip o diversos equips de participants, que podran escollir el trajecte i la modalitat –bicicleta, patins, caminar o córrer–. Per a la inscripció cal accedir a la web moute.fem.es, seleccionar quina cursa es vol fer i apuntar-se. El participant rebrà un correu de confirmació que li permetrà descarregar-se l'aplicació de la cursa. A partir d'aquí, amb l'aplicació, caldrà introduir un localitzador i una geolocalització. Cada participant pot elegir el seu trajecte, però si ho desitja també pot recórrer la proposta de recorregut que fa la FEM a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona.

Els preus –aportació solidària– és de 12 euros a partir dels 16 anys; 10 euros per a menors de 10 anys; el preu premium de 5 euros i també es pot fer una altra aportació econòmica.

A què es destinaran els recursos?

Per part de la Fundació Esclerosi Múltiple, els recursos es destinaran a les persones recent diagnosticades que acostumen ser persones joves, d’entre20 i 40 anys, i majoritàriament dones. Quan reben el diagnòstic reben també un impacte important i és freqüent que se sentin soles i desorientades. Des de la FEM tenen un programa per evitar aquesta situació.

•Perquè no se sentin soles i puguin rebre tota la informació en el moment del diagnòstic.

•Per oferir suport emocional per gestionar la incertesa de l’Esclerosi Múltiple.

•Per oferir grups terapèutics i suport d'una comunitat de persones per compartir dubtes o experiències.

Les campanyes permeten donar cobertura als serveis de neurorehabilitació i pal·liar les conseqüències de la falta de mobilitat durant la pandèmia. I també fan possible que la Fundació garanteixi els fons per a la recerca, per continuar avançant en l’alentiment de la progressió de l’EM i millorar la qualitat de vida de les persones que tenen EM. Unes 1.500 persones en són beneficiàries directes, mentre que hi ha 2.250 beneficiaris indirectes.

Comenta aquest article