Informació general

Concentració

«Llibertat, amnistia»... i reivindicació del mandat de l'1 d'Octubre

Els Avis i Àvies van acordar, en la concentració d'ahir, seguir amb les proclames habituals i seguir reivindicant el mandat de l'1 d'Octubre de 2017

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la concentració dels Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Imatge de la concentració dels Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració d'ahir dels Avis i Àvies a la plaça de la Vila es va encetar, prèviament, amb un seguit d'avisos i recordatoris. Per una banda ahir, 14 d'abril, feia 90 anys de la proclamació de la República i la portaveu del col·lectiu en va fer esment. També es va recordar que la repressió no s'atura en cap moment i que han de seguir mobilitzats. En aquest sentit es va recordar que aquest proper diumenge 18 d'abril toca fer la concentració al port, a partir de les 12 h, al costat de l'estàtua del Pla de les Serenes. En el preàmbul de la concentració d'ahir també es va posar a debat i votació assembleària la proposta que s'havia rebut per part d'algun membre del col·lectiu de limitar els eslògans que es criden a la concentració a només el cant de l'Estaca, el crit de "Llibertat, amnistia" i el cant dels Segadors i eliminar la resta de càntics i consignes. El motiu que s'argumentava per fer això és el descontentament que provoca la falta d'unitat d'acció de les formacions polítiques independentistes per avançar decididament cap a la República Catalana. Es va fer una votació i va guanyar per aclaparadora majoria seguir com fins ara, amb els cants, crits i consignes habituals amb els que, a més, es reivindica el mandat de l'1 d'Octubre.

Després d'això es va encetar el vessant reivindicatiu de l'acte amb el cant de l'Estaca, que va precedir tot un ampli repertori de crits i càntics per acabar amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència.

Comenta aquest article