Informació general

Frau

La Guàrdia Civil localitza una empresa de Vila-seca que feia servir fraudulentament gasoil bonificat als vehicles de la seva flota

Per Redacció

Una agent de la Guàrdia Civil fent les comprovacions pertinents durant el dispositiu
Una agent de la Guàrdia Civil fent les comprovacions pertinents durant el dispositiu | Cedida (Guàrdia Civil)

La Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de Cambrils –dins del seu àmbit competencial pel compliment de la normativa fiscal, duanera i en matèria d'impostos especials–, ha denunciat una empresa de Vila-seca dedicada a la fabricació, venda i subministrament de gel a establiments de la província, per l'ús fraudulent de gasoil bonificat tipus "B", en la seva flota de vehicles. La Guàrdia Civil tenia sospites del possible ús fraudulent de gasoil bonificat que pogués estar realitzant aquesta empresa, per la qual cosa va realitzar un seguiment durant diferents dies i franges horàries per poder interceptar els camions i furgonetes frigorífiques de repartiment. Donat que aquests reparteixen únicament sota demanda, es va sol·licitar la col·laboració a diferents cossos policials dels municipis limítrofs perquè, en cas que fossin detectats els vehicles circulant en la via pública, fora posat en coneixement del Servei Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de Cambrils.

S'intercepta un vehicle a Riudoms i un altre a les rodalies de la nau, a Vila-seca

El passat 3 d'abril, guàrdies municipals de Riudoms van localitzar i interceptar un dels vehicles requerits, donant avís a la Guàrdia Civil. Traslladats al lloc, la patrulla fiscal va realitzar una prova a una furgoneta de transport de l'empresa mitjançant l'extracció de gasoil per comprovar que en portava del bonificat tipus "B". Per tot això, es va aixecar una acta-denúncia per incompliment de la Llei sobre Impostos Especials. A l'endemà, es va realitzar un altre dispositiu a les rodalies de la nau, interceptant un altre vehicle, realitzant igualment la prova i donant també resultat positiu. Seguidament, agents del Servei Fiscal en funcions de Policia Duanera es van traslladar a les instal·lacions de l'empresa, entrevistant-se amb el responsable de la mateixa a qui se li van notificar els fets, procedint a la inspecció fiscal de la resta de la flota de vehicles.

Es descobreix un dipòsit de combustible amb capacitat per a 1.000 litres que servia per repostar els vehicles

Després de la inspecció amb reactius per verificar i comprovar si els altres vehicles portaven en els seus dipòsits gasoil bonificat, es van aixecar 7 actes-denúncies sobre l'ús indegut de la mateixa en tots ells. Les actes, juntament amb totes les mostres obtingudes han estat lliurades a la Dependència Provincial de Duanes i Impostos Especials de Tarragona. Durant la inspecció, es va descobrir un dipòsit de combustible amb capacitat per a mil litres amb una mànega de repostatge contenint gasoil bonificat i amb el qual se subministraven els vehicles de l'empresa. El gasoil tipus "B" o Gas-Oil Bonificat té un tint especial de color vermell que el diferencia del color groguenc habitual. Se li aplica una exempció impositiva d'un 50% respecte a l'aplicat en el combustible utilitzat en vehicles de transport.

Aquest tipus de fets comporta importants sancions econòmiques i en alguns casos el precinte i immobilització del vehicle per un període que va des d'un mes fins a un any. Aquest tipus de fraus, a més d'afectar la recaptació tributària, constitueix una competència deslleial per a les empreses que proveeixen de gasoil A en les seves estacions de servei i que veuen afectada la seva venda o distribució.

Comenta aquest article