Informació general

Fira

Se suspèn la Fira multisectorial, per segon any consecutiu

Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica: «Sap greu no fer la Fira, però en aquests moments passa per davant la responsabilitat»

Per Berta Ruiz

Inauguració de la darrera edició de la Fira multisectorial, a finals de maig del 2019
Inauguració de la darrera edició de la Fira multisectorial, a finals de maig del 2019 | Berta Ruiz

Per segon any consecutiu no es farà la Fira Multisectorial de Cambrils. L'actual situació sanitària per la covid-19, les darreres restriccions imposades i la incertesa de com evolucionarà tot plegat fan del tot inviable tirar endavant amb l'organització de l'esdeveniment. La decisió de suspendre la Fira 2021 s'ha allargat el màxim possible, un cop passada la Setmana Santa, i veient que no era possible fer-la. Sobre aquesta decisió, el segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– ha explicat a revistacambrils.cat que, "amb tot el panorama actual no ens dona temps pràctic per organitzar res. Ara justament hem tornat al confinament comarcal, segueix l'estat d'alarma, el toc de queda... A més, hi han prohibicions expresses que no es poden organitzar fires comercials grans".

Oliver Klein: "La part important de comercialització de lloguer els espais s'ha fet impossible"

Tal com ha comentat Klein, "ja teníem problemes amb el pavelló cobert –gairebé havíem abandonat la idea– i estàvem pensant en la fira comercial exterior perquè hi podem tenir més amplitud. Amb totes aquestes restriccions però, la part important de comercialització de lloguer dels espais s'ha fet impossible. Altres anys, pels volts de Setmana Santa, ja ho teníem tot confirmat per part de les empreses que hi volien participar –automoció, maquinària, alimentació, etcètera– però, enguany, no hi havia hagut gairebé cap trucada telefònica ni cap sol·licitud. No hi havia cap moviment d'empreses interessades a participar a la Fira. En un any normal ho teníem tot lligat per Setmana Santa o fins i tot abans. Ho vam allargar, perquè la idea era fer una fira petit, però no pot ser". No obstant això, Klein ha afegit que, "els contractes que tenim i que ja estaven lligats per enguany com els del mercat medieval, la carpa tancada, l'animació al Parc del Pinaret, la publicitat i el pla de comunicació; tot això es pot prorrogar per a la següent edició –per sort ho teníem escrit per contracte– que si no es podia fer ara, es passarà a l'any vinent i ja ho tindrem tot preparat. Ara podríem fer un mercat medieval petit –complint les normes– però quedaria petit i deslluiria molt. A part, les atraccions de fira també estan prohibides". 

El regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– ha comentat que, "el no fer la Fira sap greu, però en aquests moments passa per davant la responsabilitat i no contradir les normes actuals. A aquestes alçades d'abril o maig no veiem que hi hagi una obertura i si arribés no ens donaria temps per fer tot el tema de la comercialització dels espais."

Comenta aquest article