Cultura

Presentació

Es presenta el conte infantil «L'osset lila» de Carmen Bueno Senante

Per Berta Ruiz

Carmen Bueno Senante amb el seu conte "L'osset lila"
Carmen Bueno Senante amb el seu conte "L'osset lila" | Berta Ruiz

El Centre Cultural va acollir, ahir a la tarda, la presentació del llibre infantil "L'osset lila" (editoral Babidi-bú) de Carmen Bueno Senante, amb les il·lustracions de Nadia Romero Marchesini. L'acte, organitzat per la Biblioteca Josep Salceda i Castells, forma part de la programació de "Dies de Llibres a Cambrils" del departament de Cultura de l'Ajuntament.

Tal com va explicar l'autora a revistacambrils.cat, aquest és un conte que, "parla sobre la resiliència i té moltes lectures.  Hi ha gent que es pensa que és un conte sorgit arrel del confinament –perquè el pots extrapolar una mica–, però no, el vaig escriure abans del confinament. Té un petit apèndix per a pares i per a educadors on explico què és la resiliència –que és la capacitat que tots tenim per afrontar problemes i sortir reforçats d'ells– i també dono sis tips per fomentar la resiliència en nens". D'aquests sis tips, Carmen Bueno Senante –que és farmacèutica de professió– en destaca principalment dos: per un costat, "cal ensenyar-los com és d'important fer amics i fer relacions socials. I, per altra banda, l'altre és deixar que es confonguin i que cometin els seus propis errors. No hem de ser pares i mares 'helicòpters', perquè els tenim molt protegits i després volem que facin coses i no poden. També cal donar-los responsabilitats, fomentar l'altruisme, ajudar a que es coneguin, ajudar a que treballin els seus punts dèbils i que els acceptin".

Un conte adreçat a les primeres lectures infantils

A "L'osset lila" hi ha un protagonista, que es pot extrapolar a un nen qualsevol. Segons l'autora: "el protagonista viu molt bé, no té cap responsabilitat, ho té tot fet i de sobte es troba amb una situació que no li agrada gens, desconeguda, i per a la qual no té eines per afrontar-la. Tot i això, coneixerà gent que l'ajudarà, s'haurà d'esforçar i veure què és treballar en equip, el seu valor, la importància de fer amics i la importància de la gratitud". El conte està adreçat per a una franja d'edat d'entre 4 i 6 anys, per a les primeres lectures.

Les il·lustracions del conte han anat a càrrec de la il·lustradora argentina Nadia Romero Marchesini. L'editorial les va posar en contacte perquè col·laboressin juntes. Tal com ha comentat l'autora del llibre, "m'agrada molt ella i el seu estil. Vam parlar a través de les xarxes socials, li vaig dir què volia però li vaig donar llibertat. No volia un conte 'nyonyo', sinó una història amb un protagonista valent".

Un moment de l'acte de presentació, ahir a la tarda, al Centre Cultural

 

Comenta aquest article