Esports

El gest esportiu del cambrilenc Albert Puig, entrenador de l'aleví B del Barça, rep un reconeixement unànim

Per Lluís Rovira i Barenys



Albert Puig, segon per l'esquerra, a la banqueta dels alevins del Barça
L'entrenador de l'aleví B del Barça, el cambrilenc Albert Puig, ha saltat al primer pla de l'actualitat esportiva gràcies al gest que va tenir el passat diumenge en la disputa del Barça-Espanyol d'alevins al torneig de Peralada. En un moment del partit, a la primera part, els jugadors de l'Espanyol van tirar la pilota fora al veure un jugador del Barça a terra. A continuació, els jugadors del Barça van treure de banda i en comptes de tornar la pilota al contrari en aquesta mateixa jugada van marcar gol. Segons ha explicat Albert Puig a Revista Cambrils Diari Digital, "el jugador que va marcar el gol, Mamadou, no se n'havia donat compte d'això. Al fer el gol hi va haver uns moments de confussió. Llavors li vaig dir a l'entrenador contrari que no passava res. Al reanudar el partit els hi vaig dir als meus jugadors que es deixessin marcar un gol. Amb els crits que hi havia van trigar un parell de minuts a entendre'm. Llavors, el davanter de l'Espanyol va encarar el nostre porter i va fer gol." A la segona part el mateix jugador Mamadou va fer el gol de la victòria. El resultat final va ser de 2 a 1. Segons Albert Puig, "un Barça-Espanyol és un partit de molta rivalitat. Al camp hi havia unes 1.000 persones i va tenir més trascendència per això".
Cal dir que el Barça va ser el guanyador d'aquest torneig i que aquest gol de l'Espanyol va ser l'únic que va encaixar. El Barça havia derrotat el Nàstic per 13 a 0, al Peralada per 3 a 0, a l'At de Bilbao per 2 a 0 i al Girona per 3 a 0.

Gran repercussió mediàtica

Poc es pensava Albert Puig que amb aquest gest acapararia l'atenció mediàtica de la manera que ho ha fet. Aquest gest esportiu va coincidir el mateix dia en que a Primera Divisió l'At de Madrid havia marcat un gol polèmic al Vilareal, quan el Vilareal tenia un jugador estès al camp, dins l'àrea petita, i que a més, invalidava el fora de joc del davanter que va marcar. Les imatges de la jugada del partit dels alevins del Barça i l'Espanyol van ser emeses l'endemà dilluns per Barça TV. El diari La Vanguardia ja es va posar en contacte amb l'Albert el mateix dilluns i l'endemà dimarts en treia un reportatge. A partir d'aquí l'Albert no ha donat l'abast d'atendre als diferents mitjans de comunicació. Fins ahir al vespre ja n'havia atès una vintena, entre ells els principals programes d'esports radiofònics de franja nocturna, i avui n'havia d'atendre uns quants més. La jugada, a més, ha estat emesa per la majoria de les televisions.

Albert Puig ha quedat aclaparat, "no m'ho pensava pas tot això. Jo ho vaig fer com una cosa absolutament normal". Tal com ja havia manifestat en una entrevista feta per Revista Cambrils el març de l'any passat, la seva tasca principal és educar els jugadors. Puig, però, explica que" això moltes vegades es diu i a l'hora de la veritat costa fer-ho".

Val a dir que fins i tot el president del Barça, Joan Laporta, ha felicitat personalment Albert Puig, "em va dir que estava orgullós de que estigués al club, que ho havia fet molt bé i que havia estat una bona imatge pel Barça".

Pel que fa al gest qualificat d'antiesportiu dels jugadors de l'At. de Madrid d'aquest passat diumenge, Albert Puig considera que "no sóc qui per a jutjar ningú. Cadascú fa el que vol. Jo crec que en futbol base s'ha de fer."

Comenta aquest article