Esports

BTT

Tiago Ferreira i Arantxa Salvadó guanyen la Scott Marathon BTT de Cambrils

Cambrils va acollir, ahir al matí, la segona cita de la Scott Marathon BTT by Continental, que alhora era l'estrena de l'Open d'Espanya 2021, amb 800 participants

Per Redacció

Pas d'un grup de ciclistes, ahir al migdia, per la riera d'Alforja
Pas d'un grup de ciclistes, ahir al migdia, per la riera d'Alforja | Berta Ruiz

Cambrils va acollir, ahir al matí, la segona cita de la Scott Marathon BTT by Continental que alhora era l'estrena de l'Open d'Espanya 2021. La jornada va despertar amb una fina pluja que deixava el terreny en perfectes condicions per poder fluir al llarg de tot el recorregut. Els ciclistes eren conscients que era clau agafar bé la traçada per evitar relliscades o caigudes. El 'Start List' feia preveure una lluita titànica pel triomf. El campió d'Europa, Tiago Ferreira amb tot el DMT Racing Team, el campió de França, Hugo Drechou (Scott Creuse Oxygène). El BUFF Scott MTB Team comptava amb Francesc Guerra, Guillem Cassú, Enrique Morcillo i José María Sánchez, el sempre combatiu Ever Alejandro Gómez (RR Bikers), entre molts especialistes de la modalitat. 

60 km i 1.400 metres de desnivell

Els 800 ciclistes participants havien de superar un recorregut de 60 km i 1.400m de desnivell, alternant trams més rodadors, amb seccions de senders dins dels alts boscos de la zona. Des del començament es va rodar a una velocitat increïble. El tram inicial de pujada va fer una primera selecció de ciclistes, però el ball i les grans diferències van arribar a partir del quilòmetre trenta. El campió d'Europa, Tiago Ferreira va tensar el ritme i volia agafar marge, però perdia uns segons en els senders. Cassú, Victor Manuel, Ferreira i Alejandro Gómez rodaven liderant la prova, intentant mantenir les diferències amb els grups perseguidors. El bolivià es va despenjar i va quedar el trio al capdavant. En el tram final, més rodador, els tres ciclistes van col·laborar per mantenir el marge i disputar-se el triomf a l'esprint. Allà, el portuguès va ser el més potent i es va endur la victòria amb un temps de 2:19:29.

Arantxa Salvadó guanya en la fèmines

En fèmines, Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) es va posar en primera posició des del primer moment i va intentar mantenir el marge, aconseguint una victòria molt solvent per davant de Lourdes Cayetano (osCommerce) i Lara Lois (Extol MTB Team). 

L'Open d'Espanya té els primers líders de l'any, amb Ferreira i Salvadó enfundant-se el mallot. La Scott Marathon BTT by Continental segueix descobrint nous territoris on practicar la BTT, per fer gaudir a tots aquells ciclistes PRO i OPEN que estimen a l'esport de les dues rodes. Cambrils va acollir una jornada que combinava la competició i la diversió a Mountain Bike, sent tot un espectacle esportiu. L'Ajuntament de Cambrils i el Patronat de Turisme van tornar a apostar per l'esport de les dues rodes, sent seu del calendari de referència del Bike Marathon, atorgant un cap de setmana genial per a tots els participants. 

Vall de Boí i Girona, properes cites 

El campionat continuarà l'11 de juliol al BUFF Mountain Festival, amb una prova d'alta muntanya i arribarà a la Sea Otter Europe el 25 de setembre. El proper 14 d'abril, s'obriran les inscripcions de la cita de Girona, on es podrà gaudir del territori del singletrack.