Informació general

Infraestructures

S'enceta una recollida de signatures a la plataforma Change.org a favor de la conservació de l'edifici de l'antiga estació de tren

La Plataforma en Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat del Camp de Tarragona ha impulsat aquesta iniciativa en favor que l'edifici es mantingui

Per Redacció

Proposta d'ordenació al voltant de l'antiga estació amb la conservació de l'edifici
Proposta d'ordenació al voltant de l'antiga estació amb la conservació de l'edifici | Cedida

En les darreres setmanes han anat sortint diverses veus a favor de l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació de trens, però també veus a favor de la seva conservació. En aquest darrer grup s'ha posicionat la Plataforma en Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat del Camp de Tarragona que ha posat en marxa una recollida de signatures online a través de la plataforma Change.org en favor que es mantingui l'edifici.

Segons exposen en un text força ampli, "ens veiem sorpresos de la facilitat amb la què es parla d'enderrocar una estació històrica amb 156 anys tant fàcilment, amb l'argument 'd'obrir el municipi al mar'. En els últims dies, hem pogut llegir a diferents empresaris i d'altres personalitats defensant l'ensorrament de l'estació, sense tenir en compte la seva història i tot el servei que ha exercit durant anys. Una imatge que contrasta amb la de la resta de municipis que han perdut el ferrocarril, que sempre han lluitat per mantenir l'edifici i deixar un 'monument' al servei que tant els va ajudar en el seu moment. L'exemple més proper a Cambrils és Salou, amb la seva estació del Carrilet Reus - Salou, que va ser reformada i ara és una biblioteca completament integrada en el municipi".

"El propietari o futur propietari ha de vetllar de la cura de l'edifici"

Tal com assenyala aquesta plataforma els principals arguments en favor de l'enderroc se centren en que hi ha "males companyies al voltant de l'estació; que cal connectar el municipi amb el mar; que cal donar-li més importància a barri i millorar-lo i, que l'edifici no té cap valor". Sobre aquests quatre punts en favor de l'enderroc, al text publicat a la pàgina de Change.org, diu el següent: "sobre les males companyies al voltant de l'estació: l'edifici pertany a Adif, (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries). Des de la seva clausura el 13 de gener de 2020, l'edifici no ha estat cuidat per ningú. Ni per qui hauria de reclamar-ho, lògicament, que és l'Ajuntament de Cambrils. Per tant, és culpable l'edifici que males companyies es reuneixin al voltant per fer vés a saber què, o del seu propietari o futur propietari que ha de vetllar per la cura d'ell mateix?".

"Fer una rotonda al voltant de l'estació, no impedeix connectar l'avinguda i que els vianants caminin al seu gust per la ciutat"

Pel que fa a la connexió amb el mar, des de la Plataforma s'argumenta: "fer una rotonda al voltant de l'estació, no impedeix connectar l'avinguda i que els vianants caminin al seu gust per la ciutat". Sobre la importància de millorar el barri, es defensa que, "en què dificulta l'edifici millorar el barri? Per poder-se, es pot rehabilitar l'edifici, urbanitzar la zona en condicions i donar-li espais verds al vianant. Això també milloraria el barri i no s'ha d'ensorrar un edifici històric per això". Finalment sobre el valor de l'edifici, la Plataforma defensa "el seu valor històrica", no per la bellesa en sí, "sinó pel simbolisme que hi ha al darrere".

Comenta aquest article