Informació general

Confinament

Torna el confinament comarcal a partir d'aquest divendres

Des del passat 15 de març estava permesa la mobilitat per Catalunya sempre i quan es fes dins de la bombolla de convivència

Per ACN

Trànsit de vehicles al vial de la façana del port, aquest passat diumenge
Trànsit de vehicles al vial de la façana del port, aquest passat diumenge | Lluís Rovira i Barenys

El Govern de la Generalitat preveu tornar al confinament comarcal a partir d'aquest divendres 9 d'abril, tot i que la resolució actual havia d'estar vigent fins divendres a la nit, segons ha pogut saber l'ACN. Ara estava permès sortir de la comarca sempre i quan es fes dins de la bombolla de convivència. El número d'ingressats als hospitals i a les UCI per la covid-19 va en augment en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, amb els efectes que pugui tenir la Setmana Santa. De fet, avui dimecres ja s'ha notificat un increment de positius, després de dies de xifres més baixes per l'efecte dels festius. A les 18 hores està prevista una roda de premsa per informar sobre els canvis.

Recordem que el confinament es va aixecar a Catalunya el passat 15 de març. Aquesta mesura arriba només uns dies després de la fi de la Setmana Santa i donat l'augment de la pressió hospitalària.

Cambrils se situa en un nivell "alt" de risc de rebrot

L'índex de risc de rebrot de la covid-19 a Cambrils se situa en un nivell "alt". Actualment, Cambrils té un índex de 128.36 punts –entre 101 i 200 es considera risc alt–. Quant als casos diagnosticats amb PCR, en els últims 7 dies, el mapa en xifra 16, mentre que en els últims 14 dies se situen en 33. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants a Cambrils és de 94.40, una dada que també ha anat pujant en aquests darrers dies. Pel que fa a la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) aquesta se situa en 1.36 –l’epidèmia creix si és superior a 1–.

Comenta aquest article