Un llibre sobre els beneficis de les fruites i hortalisses en l'organisme obre les jornades "Dies de llibres"
![]() | |
L'autora del llibre -Pilar Senpau- i la bibliotecària municipal -Rosa M. Fusté- ahir en la presentació del llibre |
El llibre, que s'ha posat a la venda fa quinze dies i ja està en la seva segona edició, gira entorn la importància que tenen tant la fruita com les hortalisses en el nostre cos i quina funció té cada una d'elles. L'autora, Pilar Senpau, explicava per exemple, que la poma és una fruita molt bona per evitar infarts de miocardi, i els alls, ho són per eliminar les substàncies generades per l'estrès que ens provoca el dia a dia i que tant afecta a la salut. Una altra de les fruites que beneficien l'organisme son les carxofes, molt indicades per netejar el fetge de toxines i ajudar a evitar l'estrès, o els tomàquets sofregits molt indicats per la pròstata. El llibre, escrit segons l'autora amb un to proper i desenfadat fa un repàs als beneficis de les fruites i les verdures en el nostre organisme, amb uns textos que combinen medicina, la dietètica i la narració.
El llibre parla també dels sentiments i quina relació tenen amb les fruites i les hortalisses. Segons Senpau qualsevol moviment que fem per aportar més salut al cos, com pot ser menjar força fruita i verdures repercuteix a l'ànima i directament als nostres sentiments.
Pilar Senpau és llicenciada en Medicina i Cirurgia i està especialitzada en dietètica. Compagina la seva consulta mèdica amb col·laboracions en premsa, revistes especialitzades, ràdio i televisió i ha donat nombroses conferències divulgatives en organitzacions, associacions i col·legis professionals.