Informació general

Espai urbà

David Chatelain (PP): «Els resultats de l'Altaveu Ciutadà confirmen el que diu l'oposició: que Cambrils és un municipi brut i abandonat»

A finals de març, l'Ajuntament feia públics els resultats de la primera onada de consultes i, arrel d'això, el PP va recordar al ple del 29 de març els principals problemes que percep la ciutadania

Per Berta Ruiz

Imatge publicada per un usuari del compte de facebook Cambrils en Positiu on es mostra un racó de la zona de El Dorado amb brutícia
Imatge publicada per un usuari del compte de facebook Cambrils en Positiu on es mostra un racó de la zona de El Dorado amb brutícia | cedida (facebook Cambrils en Positiu)

A finals d'aquest passat mes de març, l'Ajuntament de Cambrils feia públics els resultats de la primera onada de consultes de l'Altaveu Ciutadà –un qüestionari en el què les persones inscrites (panelistes) poden valorar diferents qüestions i serveis sobre l'estat del municipi–. Aquesta eina està impulsada des del Departament de Participació Ciutadana i properament està previst fer consultes més profundes i específiques. De resultes d'aquesta primera onada –realitzada entre el 21 de setembre i el 4 d'octubre–, les persones enquestades van destacar els principals problemes que perceben: la neteja viària, el manteniment de la via pública –especialment voreres i carrers–, la inseguretat i els impostos elevats.   

David Chatelain (PP): "Continuem veient brosses desbordades, carrers bruts, falta de manteniment"

Precisament, la publicació d'aquests primers resultats de l'Altaveu Ciutadà van sortir a la sessió plenària del passat 29 de març. Se'n van fer ressò tant el portaveu del PP –David Chatelain– com la portaveu del PSC –Ana López–. Qui es va mostrar més crític va ser el regidor popular que va recalcar que, "els resultats de l'Altaveu Ciutadà –que vostès van implantar– han vingut a posar 'negre sobre blanc' tot allò que l'oposició porta dient els darrers anys, és a dir, que Cambrils és un municipi brut, que Cambrils és un municipi abandonat, que li falten molts elements de neteja... Ara, potser d'una vegada entendran el missatge que s'ha de fer alguna cosa al respecte". Segons va incidir Chatelain: "pel que fa a la neteja continuem veient brosses desbordades, carrers bruts, falta de manteniment als carrers –tot i que s'han impulsat una sèrie de millores– continu sent el que és. Recordem que queda pendent impulsar un Pla de rehabilitació urbana per tenir uns carrers i voreres en condicions; no entenem perquè no s'impulsa".

David Chatelain (PP): "La imatge de la jardineria no està a l'alçada"

D'altra banda, el regidor popular també es va referir a "la nostra imatge pública". Segons va dir, "estem veient, reiteradament, una disminució en la qualitat de la nostra jardinera. Es veu i és evident que hi ha jardins en mal estat, gespes mal cuidades, una jardinera descuidada i incompliment en la freqüència dels treballs de jardineria. Estem en període de concessió i potser és moment de fer una anàlisi del manteniment de les zones verdes. La imatge de la jardineria no està a l'alçada. Si es necessari caldria replantejar i treure-ho a concurs".

Lluís Abella, regidor de Serveis: "Li demanaria que no generalitzés. És molt bonic dir que 'tota la jardineria està malament'"

Davant d'aquestes crítiques, el regidor de Serveis i Medi Ambient –Lluís Abella– va respondre: "jo no li replicaré, però li demanaria que no generalitzés. És molt bonic dir que 'tota la jardineria està malament'. Jo tombo molt pel poble i veig moltes coses que s'han de millorar i hi estem al damunt. Els demanaria que si algú veu algun jardí que està malament o alguna cosa concreta que ho digui. No hem de generalitzar". Segons va seguir explicant Abella, "la jardineria de Cambrils es porta en quatre parts: una part la porta la brigada i després hi ha tres empreses que han guanyat un concurs de jardineria. Si és que és cosa d'alguna empresa doncs ja li estirarem les orelles a l'empresa que pertoqui, però no s'ha de generalitzar".

Ana López (PSC): "Com valoren vostès aquesta percepció de la ciutadania? Què pensen fer?"

Per altra banda, la portaveu del PSC –Ana López– va criticar la forma en què havien conegut els primers resultats de l'Altaveu Ciutadà. López va dir que, "moltes vegades ens hem d'assabentar de les coses pels mitjans de comunicació com ha estat el cas de l'Altaveu Ciutadà. Demanem que es passi per comissió informativa i que es produeixi un debat. Primer, haurien de començar per la pròpia oposició. Volem que es passi aquest informe. Com valoren vostès aquesta percepció de la ciutadania? Què pensen fer?".

Oliver Klein, regidor de Participació Ciutadana: "L'Ajuntament també haurà d'auto-obligar-se a donar solucions"

Sobre aquesta intervenció per part de la portaveu socialista, el regidor de Participació Ciutadania –Oliver Klein– va explicar que, "creim que l'Altaveu Ciutadà és una eina prou interessant de participació ciutadana per conèixer directament l'opinió que el ciutadà té sobre el municipi. És una mostra global sobre les qüestions diàries del municipi i ens posa sobre el paper el que possiblement ja podem imaginar. El meu compromís és compartir-ho. S'ha donat a conèixer la primera part. Ara es dona resposta als panelistes que hi han participat –són els primers implicats–. Posteriorment hi haurà altres preguntes derivades més específiques i l'Ajuntament també haurà d'auto-obligar-se a donar solucions".

Comenta aquest article