Informació general

Restauració

Pep Pellicer (Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils): «Ha estat una setmana positiva i esperançadora de cara a la temporada d'estiu»

La gran afluència de gent a Cambrils aquesta Setmana Santa ha estat un revulsiu per al sector de la restauració local que ha fet ple a bona part dels bars i restaurants

Per Berta Ruiz

Gent al port, aquest passat dissabte al vespre, en l'horari en el que els bars i restaurants estan tancats i només es poden dispensar productes per emportar
Gent al port, aquest passat dissabte al vespre, en l'horari en el que els bars i restaurants estan tancats i només es poden dispensar productes per emportar | Lluís Rovira i Barenys

La gran afluència de gent a Cambrils aquesta Setmana Santa ha estat un revulsiu per al sector de la restauració local. Bona part dels establiments cambrilencs han fet ple i han tancat molt positivament aquest període festiu. Pep Pellicer del restaurant Acuamar i membre de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils ha fet una valoració molt positiva a revistacambrils.cat: "tots els locals i restaurants estaven plens, s'han omplert molt i fins i tot penso que hi hagut gent que ha marxat sense dinar... Tothom estava igual, els telèfons no paraven de sonar, però arriba un moment que no pots agafar més taules i no pots ni contestar el telèfon. Crec que ha estat una setmana molt positiva malgrat que els vespres no es pot obrir, però hem aprofitat al màxim els migdies".

De fet, tal com ha apuntat Pellicer, les restriccions horàries de tancament a les 17 hores de la tarda per al sector de la restauració implica que no puguin oferir un servei complert. "Si per exemple tenim el costum de fer un doble torn, doncs ara és una mica més complicat i potser fem un torn i mig. Sabem que a les 17 hores hem de tancar i si el segon torn s'allarga massa ja no t'atreveixes a donar-lo. També hem tingut les visites de la Policia Local cap a les 17 hores, per si se'ns allargava alguna taula una mica més, doncs et recomanaven tancar. Som conscients que les mesures són així i no ens podem passar".

Sobre l'afluència massiva de visitants aquests dies a Cambrils, Pellicer ha comentat que, "la gent té moltes ganes de sortir, volen venir a cambrils i a tot arreu perquè a d'altres llocs també han treballat força. La gent té ganes de sortir,  gaudir del bon temps, del sol, del Port que tenim a Cambrils. Ha estat positiu i esperançador de cara a la temporada d'estiu i, crec que coincideixo amb la majoria de gent".

"Tota aquesta afluència de gent pot comportar que hi hagi un augment de contagis"

Aquest gran volum i moviment de persones, possiblement, podria comportar un augment dels contagis de la covid-19 i un conseqüent enduriment de les mesures. En aquest punt, Pellicer ha reconegut que, "tots ho comentem; tota aquesta afluència de gent pot comportar que hi hagi un augment de contagis perquè la veritat és que hi havia moltíssima gent i potser no tothom ha complert les mesures. Ja ho veiem venir que hi haurà algun tipus de restricció, però tot depèn de si augmenten els contagis. No ho sabem, però quan es desplaça tanta gent inevitablement hi ha contagis. No obstant això, anem fent, anem aguantant i contents perquè hi ha altres sectors que encara ho passen pitjor i nosaltres hem salvat els mobles".

De fet, durant el mes de març, el sector de la restauració ha pres una mica d'aire amb l'alleugeriment de les restriccions de mobilitat. Segons ha dit Pellicer, "ja fa dies que treballem força bé, durant el mes de març ha estat molt positiu, fins i tot entre setmana i els caps de setmana. S'ha notat el canvi de normativa i hem treballat molt bé".

Comenta aquest article