Societat

Setmana Santa

Prop d'una vuitantena de persones participen en el viacrucis adaptat a la pandèmia

Enguany s’ha recuperat a darrera hora el viacrucis, que tradicionalment se celebra pels carrers del Barri Antic i que enguany s'ha fet dins l'església parroquial de Santa Maria

Per Lluís Rovira i Barenys

Prop d'una vuitantena de persones van assistir al viacrucis, ahir al matí
Prop d'una vuitantena de persones van assistir al viacrucis, ahir al matí | Cedida

La celebració del viacrucis va aplegar prop d’una vuitantena de persones, ahir al matí, a l’església parroquial de Santa Maria. El viacrucis, aquesta vegada, es va fer dins l’església, resseguint les estacions que marquen els quadres que hi ha a les parets del temple, i va comptar amb l’organització de les tres entitats que tradicionalment s’encarreguen dels actes processionals de la Setmana Santa; la Congregació de la Puríssima Sang, l’Associació d’Antics Alumnes la Salle i la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors.

Enguany s’ha recuperat a darrera hora el viacrucis, que tradicionalment se celebra pels carrers del Barri Antic. La decisió de fer-lo en aquest format adaptat a les restriccions de la pandèmia, es va prendre aquest passat dimarts. Ha estat un viacrucis diferent, amb la gent disposada als seients de l’església, sense moure’s i mantenint les distàncies de seguretat. Només la creu amb els portadors, va anar movent-se pel temple per recórrer les estacions. Aquest ha estat l’únic acte processional d’enguany a l’espera que l’any vinent ja es puguin recuperar tots els actes tradicionals de la celebració litúrgica de la Setmana Santa a Cambrils.

El viacrucis es va fer dins el recinte de l'església de Santa Maria / Foto: cedida

 

Comenta aquest article