Societat

Setmana Santa

Francesc Micó, president de la Congregació de la Puríssima Sang: «Tots estem una mica tristos per no poder sortir»

Per Berta Ruiz

Membres de la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist a la professó del Sant Enterrament de Divendres Sant de 2019
Membres de la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist a la professó del Sant Enterrament de Divendres Sant de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

L'esclat de la pandèmia de la covid-19, ara fa més d'un any, ha anat trastocant tot el calendari festiu i de celebracions tradicionals. L'any passat, la Setmana Santa va caure en ple confinament domiciliari i, enguany, la situació sanitària tampoc permet que es facin activitats on hi hagi grans concentracions de gent. Per segon any consecutiu doncs, Cambrils no podrà viure cap dels actes religiosos que es fan al carrer. Una de les entitats organitzadores i participants, any rere any a la Setmana Santa Cambrils, és la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist.

Sobre tot plegat, el president de la Congregació de la Puríssima –Francesc Micó– ha comentat a revistacambrils.cat que, "tots estem una mica tristos per no poder sortir. Enguany però, farem el Viacrucis dins de la parròquia de Santa Maria el Divendres Sant. Serà l'únic acte que farem en tota la Setmana Santa". Francesc Micó ha explicat que el mateix Divendres Sant es penjaran 14 lones que representen els 14 passos de Setmana Santa als balcons de la plaça de l'Església de Santa Maria. D’aquesta manera, es podrà celebrar aquest acte religiós per recordar els moments de la vida de Jesús de Natzaret, que substituirà la solemne processó pels carrers del Barri Antic presidida per la imatge del Sant Crist de l'Agonia, que cada any compta amb la participació de la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i la l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb les seves banderes i penons. Micó ha comentat que, "estrenarem aquestes lones; les volíem presentar l'any passat però no va poder ser per la pandèmia. La gent les podrà veure durant la jornada de divendres".

"Esperem que l'any vinent la situació estigui millor, perquè ara mateix no podem fer cap activitat"

Donada la situació actual, l'activitat a la congregació s'ha reduït al mínim: "no hem pogut fer res, ho tenim tot paralitzat; volem fer coses però no podem per les normes de la pandèmia. L'any passat –per Setmana Santa– ja sabíem que era impossible perquè estava tot molt malament, però per enguany pensàvem 'a veure si per Setmana Santa la situació està una mica millor'... Ho vam estar endarrerint, però el final vam decidir que no es podia fer". Micó ha afegit que, "esperem que l'any vinent la situació estigui millor, perquè ara mateix no podem fer cap activitat".

La Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist compta, actualment, amb unes 200 persones afiliades. Per a la professó de Dimarts Sant –la del Trasllat de la imatge de Jesús Natzarè– hi acostumen a participar unes 15 o 20 persones, mentre que per la professó del Sant Enterrament de Divendres Sant hi participen al voltant d'una vuitantena de membres de la congregació.

Comenta aquest article