Cultura

Literatura

Arriba el programa «Dies de Llibres» amb una quinzena de propostes literàries al voltant de Sant Jordi

Per Redacció

Cartell del programa Dies de Llibres
Cartell del programa Dies de Llibres | Cedida
El programa literari Dies de Llibres, que se celebrarà del 9 al 23 d’abril, arriba enguany carregat amb set presentacions de llibres, dues actuacions teatrals, una sessió oberta del Club de Lectura, una hora del conte de la Biblioteca dedicada a les llegendes de dracs, una exposició fotogràfica literària i el tradicional mercat de Sant Jordi al port.  

El programa transversal, impulsat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils al voltant de la Diada de Sant Jordi, compta amb la col·laboració del Departament de Joventut i la Teca Teatre, entre altres departaments municipals i entitats locals. La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha explicat que el programa vol "apropar la literatura i els llibres a tothom perquè són un element important en el desenvolupament de les persones”" i ha destacat que "en les diferents activitats previstes s’hi pot trobar la literatura en formats diversos, ja que a través de les lletres i les paraules ens expressem, ens comuniquem, gaudim i aprenem".  

Inici de les activitats, el proper 9 d'abril

El calendari d’activitats s’enceta el dia 9 d’abril amb la presentació de les obres guanyadores del 9è i 10è Premi de Narrativa Vila de Cambrils, que a causa de la situació provocada per la Covid-19 encara no s’havia pogut portar a terme. Els autors Jordi Cervera i Josep Massanes dialogaran amb la periodista Marga Mallol sobre les seves obres inspirades en el mar, tal com indiquen les bases del premi.  

Un altre dels actes destacats serà la presentació de dos llibres i una revista de diversos autors joves cambrilencs en el marc de la nova proposta del Departament de Joventut "Joves i Lletres" a la sala d’actes del Centre Cultural.  

Les activitats programades seguiran totes les mesures d’higiene i seguretat establertes pel Procicat per a la programació d’activitats culturals. Per assistir als actes és necessària inscripció prèvia a través del telèfon al 977 36 90 60 o el correu electrònic centrecultural@cambrils.cat     

L’Apunt

PROGRAMA DIES DE LLIBRES 2021

Divendres, 9 d’abril, a les 20 h, a la Sala d’actes del Centre Cultural presentació dels llibres guanyadors del 9è i 10è  Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils – Josep Lluís Savall, Aigua de Mar,de Jordi Cervera i Lladre de Mar, de Josep Masanés. Cossetània edicions.  

La Presentació anirà a càrrec de la periodista Marga Mallol.  

Dos obres, dos autors i una periodista, per parlar de lletres.  

Diumenge, 11 d’abril a Diumenges al Teatre  

A les 17.30 hal Teatre del Casal Parroquial  Tutatis-Transeduca  presenta  

El MONSTRE DE COLORS  

El color groc vol dir que estàs content. El blau és la tristesa, el vermell és la ràbia, el negre la por...El verd...Quin embolic! Cada color representa una emoció.  

Adaptació teatral de “El Monstre de Colors” d’Anna Llenas. Un viatge al món de les emocions.  

Preu: 4 €  

Venda d’entades:  entradium.com  

Dilluns, 12 d’abril a les 18 h a Centre Cultural, presentació del llibre L'osset lila de Carmen Bueno Senante.  

 Un osset ha caigut del cel. I ara què?... El conte narra la història d´un os de color lila que forma part de l´arc de Sant Martí i que per accident es queda sol enmig d’un bosc. Allà haurà d’aprendre a sobreviure per si mateix, però comptarà amb una mica d’ajuda.   

Dimarts, 13 d’abril a les 20 h a la Sala d’actes del Centre Cultural presentació de llibre La mà del destí, de Rosa Pàmies d’editorial Estudio Ediciones.  

Una creença oriental, mil·lenària, diu que hi ha un fil vermell que uneix a cada criatura que ve al món, amb les persones que seran importants per la seva vida.  

Dimecres, 14 d’abril a les 19.30 h a la Sala d’actes del Centre Cultural  Joves i Lletres presentació dels llibres Cafè molt d’Albert Cucurull de l’Editorial Sunya i el llibre de prosa i poesia Renglones de un corazón marchito d’Adrià Cubells i presentació de la  Revista Joves i Lletres, deu temes, deu joves cambrilenques, que ens acosten els seus treballs de recerca.  

La presentació anirà a càrrec del filòleg català Oriol Teixell.  

Dijous, dia 15 d’abril a les 20 h a la Sala d’actes del Centre Cultural presentació del llibreLa no-extradició de Ventura Gassol, de Manuel Castellet i Rosa Anna Felip, publicat per Editorial Base   

El llibre tracta de l’etapa final de la vida política de Ventura Gassol, un home que creia en la República i en la llibertat de Catalunya, en un temps en què era considerat, segons els informes del mateix règim franquista, com «el elemento en que se ha tratado de idealizar el separatismo catalán».  

La presentació anirà a càrrec de l’arxiver municipal, Pedro Otiña.  

Divendres, 16 d’abril a les 20 h a la Sala d’actes del Centre Cultural presentació del llibre Lucía y el árbol de los vínculos de Judith Espin. Il·lustracions de Júlia Rubio.  Drudis Virgili Editors.  

Un relat d’aprenentatge on la Lucía, la protagonista busca la seva pròpia essència seguint la petjada ancestral dels seus avantpassats.  

La presentació anirà a càrrec de l’escriptor tarragoní Jaume Palau Banús.  

Dimarts, 20 abril, a les 18 h,  a la Sala d’actes del Centre Cultural, Club de lectura en obert: Pluja d’Estels,  amb Laia Aguilar. Programa Lletres en viu.  Institució de les Lletres Catalanes.  

Inscripció prèvia a: Biblioteca Josep Salceda i Castells bib@cambrils.cat   

Dimecres, 21 d’abril, a les 20 h a la Sala d’actes del Centre Cultural presentació del llibre Cambrils Desaparegut, de Gerard Martí i Pedro Otiña, publicat per Editorial Efadós.  

Imatges que defineixen d’on venim i que ens han fet singulars al llarg de la nostra història. 

Dijous, 22 d’abril a les  19.30   h, al Teatre del Casal  ONCLE’S BAND presenta  

Lletra i música….per St. Jordi.  

Com l’atzar actua per connectar els llibres amb la banda sonora de les nostres vides.  

Preu entrada:  5€   

El mateix dia de l’espectacle a taquilla 1 h abans.  

Organitza: Teca Teatre  

Per accedir al recinte és obligatori l’ús de mascareta quirúrgica com a mínim. No s ’acceptaran mascaretes de tela.  

Divendres, 23 d’abril : DIADA DE SANT JORDI  

Durant tot el dia, al port: MERCAT DE SANT JORDI: PARADES DE LLIBRES i FLORS.  

Organitza: Unió de Botiguers de Cambrils i Cambrils Obert  

A partir de les 16 h, a la Sala àmbits del Centre Cultural, obertura de l’exposició TOT EL MÓN LLEGEIX, I TU?, de  l’escriptor i fotògraf reusenc Jordi Folck.   

Unaexposició fotogràfica-literària com a homenatge al lector d’arreu del món.  

A les 18 h, al Centre Cultural, hora del Conte: Llegendes de Dracs a càrrec d’Ingrid Domingo.  

Inscripció prèvia a: Biblioteca Josep Salceda i Castells.  bib@cambrils.cat  

Comenta aquest article