Informació general

Turisme

Cambrils, una destinació biosaludable?

El PSC va presentar, al ple del passat dilluns, una moció –aprovada per unanimitat– per aconseguir un projecte de ciutat amb el qual es pugui optar als fons europeus Next Generation

Per Berta Ruiz

Patinadors a la façana del port, ahir al vespre
Patinadors a la façana del port, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

El PSC va presentar, al ple del passat dilluns, una moció –aprovada per unanimitat– per aconseguir un projecte de ciutat amb el qual es pugui optar als fons europeus Next Generation. Segons va exposar la portaveu del grup –Ana López–, cal dissenyar i implementar polítiques verdes i digitals i amb unes ajudes destinades a diferents projectes de recuperació econòmica; en el cas de Cambrils haurà d'encaminar-se a reforçar i modernitzar la indústria turística. D'aquesta manera, segons el PSC, "cal que l'Ajuntament incorpori en el projecte Cambrils 2030, com a primera acció, el concepte de destinació de salut segura, intel·ligent i sostenible". Per fer-ho possible, segons va apuntar López, "només es podrà fer implicant totes les institucions del territori, associacions del sector, l'Hospital Lleuger i la Diputació de Tarragona. Hem d'acceptar que hi haurà una nova forma de viatjar, establint noves normes de seguretat i que les destinacions han d'implantar si volen seguir sent competitives".

Ana López va dir que, "s'ha de treballar en dissenyar un Cambrils com una destinació biosaludable; basant-nos en tecnologies més avançades on es barregen sistemes certificats anti-covid permetent que els turistes que arribin a la destinació trobin una oferta de turisme saludable". López va detallar un seguit d'idees a desenvolupar en diferents àmbits: el de la salut, medi ambient, mobilitat i sostenibilitat i en el de la rehabilitació urbanística i vianalització de la ciutat.

Entre d'altres propostes va exposar que hi ha la de treballar perquè es pugui atendre per videoconferència des de l'Hospital Lleuger en diferents llengües; dissenyar un programa de telemedicina amb el sector turístic; crear una "Red Lora" permanent i d'emergència –amb la implantació de polseres–; una app turística amb informació actualitzada sobre els serveis a les platges.

David Chatelain (PP): "Si anem a aquest ritme arribarem al 2030 sense haver avançat res"

El portaveu del PP –David Chatelain– va mostrar el seu vot favorable al text, però va recordar que ja es va votar una altra moció –per unanimitat– per tal d'impulsar l'agenda 2030 a Cambrils i, "a hores d'ara els passos endavant que s'han fet en aquesta matèria han estat mínims. Si anem a aquest ritme arribarem al 2030 sense haver avançat res". També va recordar que el setembre de 2020, el seu grup va presentar una moció perquè Cambrils s'incorporés a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents que ja inclou polítiques innovadores i en la línia del que proposava el PSC en el seu text. Chatelain va reclamar que cal impulsar polítiques i iniciatives sense que quedin oblidades en un calaix com va ser l'anomenat iCambrils. "Per poder estar en aquesta xarxa cal complir uns requisits que, a hores d'ara, estem molt lluny de complir" va cloure. Des de Cs també es va votar a favor de la moció.

Eduard Pellicer: "Votarem a favor perquè tot el que es disposa en la moció ja hi estem treballant en aquesta línia"

Per part de l'equip de govern, el regidor de Govern Obert –Eduard Pellicer– va agrair la predisposició de treball per part del PSC en favor del projecte de Cambrils de 2030. De fet, va recordar que aquesta moció ve a recordar el projecte que ja s'ha impulsat des de l'Ajuntament en aquesta línia amb l'encàrrec del full de ruta del Cambrils de 2030. Pellicer va explicar que des de Turisme es treballa en impulsar accions coordinades per complir amb allò que es demana per formar part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents i que també s'està en contacte amb d'altres ajuntaments per aprendre d'altres experiències que s'estan impulsant en d'altres indrets. El regidor de Govern Obert va afirmar que per treballar en aquest projecte serà necessari que "tothom aporti el seu granet de sorra" i va explicar que es crearà una comissió de treball político-tècnica. "Votarem a favor perquè tot el que es disposa en la moció ja hi estem treballant en aquesta línia" va cloure.

Comenta aquest article