Informació general

Urbanisme i mobilitat

S'obriran sis passos provisionals per travessar l'antiga via ferroviària

Les passeres s’han decidit estratègicament seguint les avingudes i carrers previstos al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM)

Per Redacció

Un dels passos que s'habilitaran serà al pas a nivell del costat de l'antiga estació del tren
Un dels passos que s'habilitaran serà al pas a nivell del costat de l'antiga estació del tren | Lluís Rovira i Barenys

Els departaments d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Cambrils han aprovat condicionar sis passos provisionals a l’antiga via ferroviària en desús per començar a eliminar barreres arquitectòniques mentre no arribi el desmantellament de l’actual traçat i es faci realitat el projecte del nou tren-tramvia. 

El regidor de Mobilitat, Lluís Abella, ha destacat la necessitat de portar a terme aquestes actuacions provisionals des de l’Ajuntament per millorar la mobilitat del municipi, que connectaran els diferents barris que fins ara estan dividits per aquesta barrera arquitectònica. El regidor també ha lamentat que un any després que hi passés l’últim tren Adif encara no hagi executat el desmantellament i ha denunciat una vegada més l’estat de deixadesa del traçat ferroviari, que ja s’ha reclamat a aquesta empresa estatal en diverses ocasions. 

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Enric Daza, que ha impulsat aquesta acció, ha afirmat que les actuacions s’han dissenyat coincidint amb les connexions d’avingudes i carrers previstos al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i en la línia de l’estudi de la primera fase del tren tramvia, que ha inclòs la major part de les peticions de l’Ajuntament per integrar les vies a la trama urbana. Cal tenir en compte que el traçat actual suposa una important barrera arquitectònica al seu pas per Cambrils perquè té nivells topogràfics diferents als dels carrers adjacents.

Els sis passos se situaran a l’avinguda de Joan XXIII (urbanització Cambrils Badia), l’antiga estació, el camí del Corralet, el carrer d’Estrasburg, l'avinguda de Mas Clariana, i les places bessones (entre Francesc Macià i Lluís Companys). Les obres tenen un pressupost del 114.498 euros (IVA inclòs) i la previsió és que s’executin durant aquest 2021.  

Plànol del pas que es vol habilitar a l'alçada de l'avinguda de Joan XXIII

 

Comenta aquest article