Esports

Rem

Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils aconsegueix dues medalles d'or, tres de plata i una de bronze al Campionat de Catalunya de Batel

Per Redacció

Foto de grup de tots els vogadors de Vent d'Estrop que van competir a la regata
Foto de grup de tots els vogadors de Vent d'Estrop que van competir a la regata | Cedida

El passat cap de setmana, es va disputar el Campionat de Catalunya de Batel al Canal Olímpic de Castelldefels en el què els Vent d’Estrop s’hi van presentar amb vuit tripulacions, sis de les quals formen part de l’Escola de Rem del club. Després que l’any passat no es pogués disputar el Campionat per culpa de la pandèmia, aquesta era la primera competició oficial que es disputava sense restriccions d’edat amb els participants i ho va fer a les instal·lacions del Canal Olímpic, construït amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, com a seu de les competicions de piragüisme.

Els Vogadors es van presentar amb vuit tripulacions, sis de l’Escola de Rem a més de l’absolut masculí i el veterà femení i els resultats van ser molt bons tenint en compte l’especial situació que estem vivint i les dificultats que ha tingut l’entitat, com totes les del municipi, per continuar entrenant i preparar els esportistes donada la incertesa i les restriccions.

Els resultas dels equips de Vent d'Estrop

A la jornada de diumenge, els primers en competir van ser l’absolut masculí, que havent entrenat molt pocs dies amb l’embarcació van poder classificar-se per a la final B, amb el vuitè temps dels 11 participants. Un cop a la final, no van poder millorar la posició entrant per darrere de Rem Hotelers A, Rem Badalona B i Rem Santa Cristina B.

Seguidament va participar la categoria d’infantil femení, en la què els Vogadors van presentar una tripulació amb els més petits del club, formada per tres alevines i una infantil, i en la que s’estrenaven competint. Ho van fer amb una distància de 1000 metres i una virada, guanyant a Nàutic Flix.

Les següents a participar van ser les tripulacions cadet femení A i B, que ho feien en la distància de 1500 metres i 2 virades, en la què l’or se’l va endur Nàutic Móra d’Ebre seguit de Cambrils A i Cambrils B, plata i bronze respectivament, havent remat molt bé totes dues tripulacions.

Tot seguit, el cadet masculí, també en la distància de 1500 metres i dues virades, es va imposar a Nàutic Flix, aconseguint la medalla d’or, en una regata que van anar de més a menys.

En categoria juvenil, ja en la distància de 2000 metres i 3 virades, la tripulació femenina, amb una juvenil i tres cadets, es va imposar i guanyar la medalla d’or en una espectacular regata frec a frec amb Rem Badalona, que es va decidir en els darrers metres després d’haver anat per darrere tota la regata. En tercera posició va entrar Rem Premià.

Pel que fa al juvenil masculí, penalitzats per no tenir temps d’escalfar a l’aigua, van entrar en segona posició en una regata que va guanyar amb autoritat Rem Badalona i en la que Rem Premià va fer la tercera posició, fent bronze.

Finalment, en el torn de la categoria de veterans, la tripulació femenina va fer la segona posició i medalla de plata en una regata que va guanyar Nàutic de Tarragona i entrant per davant de Natació Badalona, Rem Santa Cristina, Rem Badalona i RC Marítim de Barcelona.
En definitiva, una molt bona jornada de competició després de molt de temps sense poder fer-ho, en la que es va poder veure una bona jornada de rem i retrobament dels clubs que habitualment participen en les competicions de rem de banc fix a casa nostra.

La propera data, si res no ho impedeix, serà ja en la modalitat de llaüt mediterrani al port de Badalona el proper 18 d’abril, regata preparatòria del Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat que es disputarà el diumenge 9 de maig a l’estany de Banyoles.

L’Escola de Rem de Vent d’Estrop

L’Escola de Rem és un espai de formació integral en la modalitat de banc fix, des de la formació tècnica inicial passant per una preparació física per tal d’obtenir el bagatge motriu suficient i acompanyant-los durant les diferents etapes de maduració física i psíquica per tal que puguin practicar l’esport del rem amb seguretat i qualitat. Actualment l’Escola de Rem compta amb una quarantena d’alumnes des de les categories aleví a juvenil, comptant amb un cos tècnic amb formació i experiència reconeguda.