Societat

Voluntariat

El projecte de voluntariat inclusiu «Vol.in» visitarà les associacions veïnals

Per Redacció

Cartell del programa de voluntariat
Cartell del programa de voluntariat | Cedida

La campanya de sensibilització Vol.in per fomentar el voluntariat inclusiu es dirigeix ara a les associacions veïnals amb l’objectiu de reforçar el seu rol d’acollida a noves persones residents al barri, que sovint poden buscar en l’entitat un referent sobre les relacions socials i qüestions bàsiques del barri. Durant el mes d’abril, l’equip del projecte es desplaçarà als diferents barris de Cambrils per reunir-se amb les associacions veïnals al seu local o centre cívic. Aquestes visites a les associacions serviran per explicar als membres de les juntes la campanya Vol.in i el seu paper com a agents d’acollida de nous veïns i veïnes quan s’instal·len als barris que ells representen.  

L’equip del projecte Vol.in també els oferirà acompanyament en les primeres trobades de benvinguda d’aquests nous veïns i veïnes que es dirigeixen a l’entitat. Els i les professionals donaran suport a aquestes trobades relacionals dotant-les d’una sistemàtica per fer aflorar necessitats, oferiments, inquietuds i expectatives entorn al barri on van a viure i explicar recursos municipals i associatius que poden facilitar la cohesió ciutadana.  

El regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein,  ha afirmat que amb l’arribada del projecte Vol.in als barris es facilita un punt de trobada entre associacions veïnals, voluntariat i persones nouvingudes. El regidor ha recordat que abans molta gent es tenia referenciada i es coneixia de boca orella i això facilitava la trobada i la relació però l’individualisme del context actual i la fredor de no saber qui és qui dificulta  accedir a nous entorns socials. “La diversitat és un valor que si es cuida pot fer més  fàcil la interrelació entre el veïnatge i per això hem engegat aquesta iniciativa”, ha assegurat Klein.  

El programa Vol.in del Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils es va posar en marxa el passat mes de desembre per vincular persones nouvingudes amb entitats locals mitjançant el voluntariat. L’objectiu del programa és enriquir els projectes socials ja existents al municipi a partir de noves mirades i alhora afavorir la inclusió d’aquestes persones, amb la seva implicació activa i la seva aportació a aquests projectes.  

Comenta aquest article