Societat

Setmana Santa

Sense professons de Setmana Santa al carrer, per segon any consecutiu

Avui, Dimarts Sant, s'hauria de celebrar un dels actes litúrgics més destacats: el trasllat en professó del tabernacle de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria

Per Redacció

Imatge del trasllat de Jesús Natzarè des del Port fins la Vila, l'abril de 2019
Imatge del trasllat de Jesús Natzarè des del Port fins la Vila, l'abril de 2019 | Berta Ruiz

Per segon any consecutiu, no hi haurà cap acte de la Setmana Santa al carrer. Avui, Dimarts Sant –al vespre–, s'hauria de celebrar un dels actes litúrgics més destacats: el trasllat en professó del tabernacle de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria. Aquesta processó de Dimarts Sant es va fer, per primera vegada, l'any 2000 i es va deixar de fer els quatre anys següents. L'any 2005 es va recuperar i des de llavors s'ha anat fent de manera ininterrompuda. L'any passat, la Setmana Santa va caure de ple en el període de confinament total i ja no es va poder celebrar el 17è trasllat d'aquest tabernacle. Enguany, un any després, tampoc es farà donada la situació sanitària per la covid-19.

Cancel·lades les professons i viacrucis

A principis del passat mes de febrer, la Congregació de la Puríssima Sang, l'Associació d'Antics Alumnes La Salle i la Confraria dels Dolors decidien, per unanimitat, suspendre tots els actes de carrer que organitzaven per Setmana Santa, seguint les mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la covid-19. D'aquesta manera, doncs, la pandèmia obliga a cancel·lar les professons i viacrucis de la Setmana Santa de Cambrils per segon any consecutiu. Així doncs, enguany tampoc es farà el solemne viacrucis processional pels carrers del Barri Antic presidit per la imatge del Sant Crist de l'Agonia que es fa el Divendres Sant al matí; la desfilada i guàrdia d'honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang, el Divendres Sant a la tarda i la processó del Sant Enterrament de la nit de Divendres Sant.

Comenta aquest article